Следовател Мая Ковачева е българското предложение за Евроджъст

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:53 / 19.10.2022
1021
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да командирова Мая Ковачева – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура, като национален експерт в Националното бюро на Република България в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие Евроджъст (Еurojust),  съобщават от пресцентъра на ВСС.

Тя ще бъде част от екипа на Агенцията от 1 ноември 2022 г., за период от 1 година.

Следовател Ковачева притежава над 17-годишен стаж в системата на прокуратурата. Притежава високи професионални знания и опит в областта на международното-правно сътрудничество по наказателни дела.

В периода от 15.08.2016 г. до 23.12.2016 г. е командирована за дългосрочен четиримесечен стаж в Националното бюро на България в Евроджъст. По време на стажа е работила по решаването на регистрирани казуси на Евроджъст, ангажиращи съдействието на Българското Национално бюро. По време на стажа е участвала в голям брой координационни срещи на различни нива по различни наказателно правни казуси, с ангажираност на българските съдебни власти, се казва в прессъобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).