Служителите в МВР и в затворите разпъват палатков лагер пред Министерството на финансите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:51 / 01.04.2022
766
МВР отново на протест. Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатите на служителите в затворите в България правят палатков лагер пред министерството на финансите. Протестът започва в 12.00 ч.

Исканията им остават същите - увеличение на основните възнаграждения.

Служителите на МВР искат 25% увеличение на основното трудово възнаграждение. Настояват и за реална и цялостна реформа в МВР и специализираните дирекции в Министерство на правосъдието. Твърдят, че диалог с правителството не се води.

Ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови на "радикални" действия.

"Днешният протест е аналогично продължение на това, което се случва от съставяне на новото правителство. След 20 февруари, когато проведохме нашият протест с много ясни искания, имахме срещи с министър-председателя, няма абсолютно никакво движение по темата. Не случайно сме избрали днешния ден. Ние сме го нарекли "ден на политическата истина". В общи линии нещата остават същите - не приемаме политиката по доходите в Министерството на вътрешните работи, съответно и в Министерство на правосъдието и категорично заявяваме, че към момента реформа в МВР няма. Приоритетните теми, заложени в приложение 10 на коалиционното споразумение след първите 100 дни на правителството категорично заявяваме, че не се работи по тях и не се изпълняват", каза Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).