Собственикът на "ТАД груп" търсил покровителство от високопоставени политици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:39 / 09.08.2019
1970
Собственикът на фирма "ТАД груп" Иван Тодоров е търсил покровителство от високопоставени политици от България преди да бъде арестуван. Това разкриха пред БЛИЦ източници от правораздавателната система. Босът на уличената в хакерство фирма, получил информация, че ще бъде обявен за издирване няколко часа преди физиономията му да бъде разпратена до съответните служби в страната и чужбина. Тодоров реагирал мълниеносно и се опитал да си издейства ходатайство при силни държавни фигури. Нито един от тях, обаче не откликнал на призивите му за разговор. Като видял, че примката около врата му се засяга, Тодоров се обърнал към адвокат. Скъпоплатеният юрист го посъветвал да се предаде на официалните власти, защото в противен случай ще бъде принуден да се крие години наред, а най-накрая ще бъде задържан или от българската полиция или от Интерпол. Така Тодоров решил да се прибере от Монреал и бил окован на летище "София" още на слизане от самолета.

По време на разследването са събрани доказателства, че фирмата му се е опитвала да припечелва нелегално с корпоративни данни. В мига, в който бизнесмени чрез посветени в хакерските услуги са опитвали да проследят айпи адреса на електронната поща, следите са ги отвеждали на кораб, плаващ във водите на Карибско море. Така или иначе, Иван Тодоров е бил засечен от ГДБОП след удара срещу Националната агенция по приходите (НАП). На днешното заседание на Апелативния специализиран съд, Тодоров поиска да бъде намалена паричната му гаранция от 100 000 лева, която му наложи първата инстанция. Апелативните магистрати, обаче го отрязаха и разпоредиха той да бъде приведен в Следствения арест на булевард "Г. М. Димитров" 42.

Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
26.02.2024 Отмениха глобата от над 5 млн. лева, наложена на НАП за теча на лични данни
03.10.2023 Гледат делото срещу НАП за изтеклите данни след пробив в системите
06.03.2023 Отложиха делото за изтеклите данни от НАП
14.01.2021 Вдигнаха заплатата на шефката на НАП
09.09.2020 Споразумение между Германия и България е помогнало на хакерите, ударили НАП
01.09.2020 Съдът не пожали НАП: Данъчните да обезщетят гражданите за изтичането на
данни
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).