Социалист: БСП е повече от всякога готова и мобилизирана, и ще спечели тези избори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
22:50 / 09.02.2021
1175
Листата, която БСП представи по отношение на водачите на листите, е съобразена с последните изменения както в икономически, така и социални измерения в България. Именно поради тази причина в нея намериха място икономисти, финансисти, юристи, лекари – специалисти, които ще бъдат нужни, за да излезем по-бързо от кризата и да се справим с икономическите последствия." Това заяви Пламен Милев, водач на листата на БСП в Пазарджик по Евроком.

Милев коментира ситуацията в левицата преди изборите: "Партията ни е консолидирана. Показваме, че сме реформирани. Нормално е във всяка една партия, в такъв момент – при редене на листи, да има доволни и недоволни. Нормално е да има и по-остър тон, но в никакъв случай не може да се нарече "скандал". Буря в чаша вода". 

По думите му кампанията на левицата е в ход още от 4 години, когато БСП е дала заявка да бъде алтернатива на управляващото мнозинство. "Мисля, че го доказахме. Включително и с алтернативния бюджет, който представяхме в края на всяка година. Представихме и "Визия за България" – основен документ, на базата на който стъпи платформата ни за европейските, местните избори, а сега – и за парламентарните", обясни социалистът, като акцентира, че левицата е единствената партия с такъв програмен документ.

Милев изрази мнение, че кризата е оставила много хора без работа и доходи, а това, което идва след кризата, налага сериозна трансформация в икономиката: "Тя да бъде по-малко енергозависима, налага се трансформация към зелена икономика и нашата работна сила трябва да бъде готова за тези промени“, изтъкна още икономистът. 

Той подчерта, че голяма част от идеите във "Визия за България" са били пренесени в законодателни инициативи, които левицата е правила при гласуване на бюджета. "Ние сме последователни", заяви Милев.

"Пазарджик също не е подминат от лошата демографска тенденция", обърна внимание социалистът Пламен Милев. Той се позова на статистиката - от града са се изселили 21 хиляди души през последните 10 години.

По повод предстоящия вот и безопасността, социалистът посочи, че гласуването в изборния ден с нищо не е по-опасно от пътуването в градския транспорт или ходенето на магазина.

"В образоването и здравеопазването няма място за пазарни принципи“, подчерта още Милев.

"БСП е повече от всякога готова и мобилизирана, и ще спечели тези избори", категоричен е той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).