Спасителите: Шофьорът на обърнатата цистерна се държеше само на мускули

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:33 / 14.08.2015
614
Шофьорът на цистерната, която катастрофира вчера на магистрала "Хемус", висял на раменете си близо два часа през отворения прозорец на превозното средство. Това разказа пред журналисти Кирил Дикански, един от спасителите, участвал в акцията.

Дикански влязъл в кабината, където видял как върху висящия шофьор имало натрупани изпочупени предмети, дори и спален дюшек.

Кабината на цистерната се крепяла само на един от четирите болта, с които трябвало да бъде захваната. Другите три били скъсани при инцидента с превозното средство.

След като Дикански успял да влезе в кабината при шофьора, той го вързал и така 28-годишният Станимир Стоянов бил изтеглен от камиона.

Цистерната не е била пълна с газ, каза директорът на Националната пожарна Николай Николов. В камиона е имало само десет процента от количеството, което цистерната е можела да превозва.

Операцията по изтеглянето на камиона е продължила до два през нощта. Николай Николов посочи, че първоначално е обмислян вариантът спасителната операция да бъде извършена с хеликоптер.

Ветровете в прохода Витиня обаче, както и опасността от завихрянето на въздуха над кабината на камиона, биха били фатални, както за откъсването ѝ, така и за самия вертолет. Затова и на мястото на инцидента били изпратени спасителни екипи от София, Елин Пелин и Ботевград.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Посолството на САЩ в София с важно съобщение
Близо 57 000 ментета задържаха митничарите на двата моста между Б...
Ако получите такъв имейл от Инспекцията по труда, в никакъв случа...
КНСБ: Човек трябва да получава заплата от 1454 лв. нето, а за сем...
Не отваряйте и не отговаряйте на тези имейли, съветва експерт по ...
Да отидеш на протест, да ти блъснат колата и да се прибереш с пат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).