Специализираната прокуратура, ГДБОП и НАП пресякоха схема за ДДС измами

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 15.05.2015
713
Вчера в град Петрич, Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и НАП, реализираха акция за пресичане на дейността на организирана престъпна група, ощетила държавния бюджет с около 1 000 000 лв. невнесен ДДС. Това съобщиха от Прокуратурата.

Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща. Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, които са доставяли хранителни стоки на големи търговски вериги - "Метро", "Билла" и "Пени".

След дадено разрешение от Специализирания съд, на 14 май е извършено претърсване в счетоводната къща, обслужвала групата. Открити и иззети са множество печати, компютри, сървър и документация на липсващите и буферни търговци. Извършват се разпити на множество свидетели, назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации. Активните процесуални действия продължават. Разследването се провежда от прокурори от новосформираното спецзвено за данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).