Спипаха водач да шофира със 130 км/час в населено място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:49 / 03.01.2020
1390
В Търговищка област е засечен водач, шофирал извън населено място със 133 км/ч. по време на зимните празници. А най-високата измерена скорост в населено място е 129 км/ч. /при ограничение 50 км/, съобщиха от ОД на МВР в Търговище след специализираната полицейска операция "Алкохол и неправоспособност". Установени са и шест случая на управление на автомобил след употреба на алкохол.

Целта на акцията е била нулева толерантност към водачи, управляващи пили, под въздействието на наркотични вещества или пък без да притежават свидетелство за правоуправление.

Осъществяван е и контрол за спазването на скоростните режими.

Установени са три случая на управление с концентрация на алкохол в издишания от водача въздух между 0,5 и 1,2 промила, и други три - на управление с концентрация на алкохол над 1,2 промила.

Най-високата измерена концентрация на алкохол е 3,1 промила. За шофиране след употреба на алкохол служители на областната дирекция са съставили на водачи шест акта.

Издадени са били общо 10 заповеди за принудителна административна мярка по Закона за движение по пътищата на водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол. Установени са били и случаи на управление под въздействието на наркотични вещества.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).