Стана ясно бил ли е пиян шофьорът, причинил мелето в Айтос

Автор: Иван Сотиров
Коментари (5)
14:58 / 15.09.2021
964
Кръвната проба за употреба на алкохол на водача на товарния автомобил, причинил ужасяващата катастрофа е отрицателна. Пробата на водача на лекия автомобил е 0.30 промила. Резултатите от пробите за употреба на наркотични вещества на двамата водачи не са изготвени. Това съобщиха от прокуратурата току-що.

Както Burgas24.bg съобщи в понеделник вечерта  на айтоската улица "Хаджи Димитър" при спускане по пътя от Провадия към Айтос, т.а. "Волво", с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала повреда в спирачната уредба, не е успал да спре и блъснал странично л.а. "Волво XC 60", с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. Двете моторни превозни средства се блъскат в мантинела и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Лекият автомобил "Волво" е управляван от 33-годишен мъж от с. Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце. От пътния инцидент и тримата загинали на място. Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна   съпруга на водача и майка на децата, е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация. В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско, който е настанен в отделение "Реанимация" и лекари все още се борят за живота му. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.

Виж коментарите (5)

Още по темата (7):
28.09.2021 Пореден инцидент с ТИР в Айтос! Шофьорът – пиян!
21.09.2021 Камери, полиция и мобилен кантар на "пътя на смъртта" в Айтос! Обещаха и
обход!
16.09.2021 Айтос каза "Стига жертви"! Готви се голям протест!
15.09.2021 Защо не се взимат мерки? Над 20 са жертвите на пътя на смъртта в Айтос!
14.09.2021 Кметът на Айтос: Многократно съм настоявал за изграждане на обходен път
14.09.2021 От Института за пътна безопасност с позиция след бруталната катастрофа в
Айтос
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).