Стойчо Стойчев с изненадващо предположение за разплитане на следизборния възел

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:32 / 09.04.2021
1696
Съществува вариант за предсрочни избори. Това каза за Plovdiv24.bg политологът Стойчо Стойчев. “Доколкото виждаме, никой не иска да става мандатоносител, с изключение на най-малките политически групи в парламента. Само те заявяват засега отговорност", добави Стойчев.

“Чувам, че ГЕРБ не иска да взима мандата, защото няма да намерят подкрепа, Слави бяга от тази отговорност, защото няма достатъчно депутати да си състави еднопартийно правителство. За БСП и Корнелия Нинова да не говорим. Там първо трябва да се види на какво се дължи тази катастрофална загуба и председателката да признае резултатите. ДПС също не са тръгнали да взимат мандата", каза Стойчо Стойчев.

Според него последните две най-малки партии може и да поискат мандата, защото те биха били най-застрашени да останат извън следващия парламент при предсрочни избори.

Стойчев твърди, че при нови избори няма да спечели никой. Особено ако изборите се направят през лятото. По-голямата част от хората почиват през това време и няма да са по местата си. При това положение ще спечелят партиите, за които гласуват по-бедните групи, които не ходят на почивка. Само те ще отидат да гласуват, затова на такъв вариант не бива да се върви. Избори през лятото няма да дадат представителен резултат.

Избори “две в едно" с президентските също са проблематични, защото се рискува победителят да овладее и двата ключови изпълнителни поста в държавата. А българският конституционен модел е създаден за баланс между тези две институции, а не да ги дава в ръцете на една част от населението, особено когато самото население е разделено на две равни части, посочи още политологът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).