Стокообменът между България и Румъния възлиза на близо 6,5 млрд. евро за 2021 г.

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:32 / 19.01.2023
679
Президентите Румен Радев и Клаус Йоханис обсъдиха в телефонен разговор съвместните усилия на България и Румъния за присъединяване на двете страни към Шенген. Обща бе позицията, че двете съседни държави отговарят на установените критерии за членство в Шенгенското пространство и многократно потвърдената готовност за това от европейските институции и мнозинството страни членки на ЕС трябва да доведе до конкретни решения, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на разговора Румен Радев и Клаус Йоханис потвърдиха амбициите на България и Румъния да продължат да работят за разширяване на двустранната свързаност чрез последващо задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, търговията, туризма, транспорта и енергетиката. Румъния е вторият търговски партньор на България в ЕС, като се отчита устойчива тенденция на активизиране на търговските връзки и значително нарастване на стокообмена, който за 2021 г. възлиза на близо 6,5 млрд. евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Ето какво се е случило преди 68 години на днешната дата
Череши в България - до 25 лева, а в Лондон - 377 лева!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).