Съдът реши: Биячите на безпомощни старици остават в ареста!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
17:14 / 26.11.2021
739
Обвинените в нападението на безпомощната старица от село Съединение - Иван Станев и Иван Димов, остават в ареста. Това реши преди минути Бургаският окръжен съд, предаде репортер на Burgas24.bg.

Мярката на за неотклонение на Станчев, определена от Районен съд – Карнобат, бе изменена от "домашен арест" в "задържане под стража". Потвърдена бе тази на Димов и той остава в ареста.

Пред съда Иван Станчев  отрече да е извършил престъплението, в което е обвинен. Той настоя да продължи да бъде по домашен арест. Неговият бе категоричен, че подзащитният му няма нищо общо с побоя. От думите му стана ясно че възрастната жена е дала съвсем различно описание на насилника, нямащо нищо общи с Иван.

Димов пък всеки път давал различни показния. Първоначално дори е посочил съвсем друго лице като негов съучастник -  Александър, но после се отметнал от думите си. Според защитата му Иван е можел да избяга след извършване на престъплението, но не го е сторил. Той поиска ма Димов да му бъде отсъдена "подписка", "домашен арест" или "парична гаранция".

Прокуратурата бе категорична, че срещу двамата са събрани достатъчно доказателства, че са извършили престъплението. Те са били разпознати от жестоко пребитата старица. Според държавното обвинение съществува реална опасност двамата да се укрият или извършат друго престъпление.    

Повече за ужасяващия случай прочетете в нашата тема!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
25.11.2021 Ще пратят ли в затвора Иван, нападнал 90-годишна жена в село Съединение?
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).