Съдят община за 300 бона заради счупена плочка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:23 / 22.06.2016
622
Близки на починала от Пазарджик съдят местната община заради счупена плочка на тротоар, която предизвикала здравословен проблем на жената и тя се споминала.

Претенциите на опечалените са за 300 000 лв., депозирани пред местния Окръжен съд, който обаче ги отхвърли, а решението не е окончателно, тъй като те имат право да обжалват на по-горна инстанция. 

Неприятната случка с 55-годишната Т.Л. е станала преди 2 години, когато жената се прибирала от работа от шивашка фирма. Заедно с колежка тя слязла на автобусна спирка и стъпила върху разбита плочка на тротоара, вследствие на което загубила равновесие и паднала. Почувствала силна болка и в двата глезена и синът й я закарал в областната болница, където била оперирана. Оказало се, че Т.Л.е имала счупвания на костите и трябвало да лежи вкъщи и да се лекува. 

Няколко дни по-късно жената починала в резултат на получена масивна тромбоемболия, която довела до сърдечносъдова недостатъчност. Според близките на покойницата до трагичния край се стигнало заради падането й от счупената плочка на тротоара, публична общинска собственост и затова те потърсили обезщетение от местната община. 

Оттам обаче оспориха иска и прехвърлиха отговорността върху лекарите, които не й изписали противосъсирващи медикаменти и се стигнало до леталния изход. В крайна сметка окръжните магистрати отказаха да уважат иска на близките на починалата и те ще обжалват.


Източник: Монитор

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).