Супер оферта за любителите - нощен риболов и чорба за 5 лв. до Бургас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:28 / 10.08.2022
696
Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас са запретнали ръкави и правят нощен риболов. Пускат осветление под лодките с лампи, и рибата се събира под морските съдове, за да търси храна. Така се лови на пуснатите чепарета.

Лампите за нощен риболов се продават свободно в магазините, потъват на 3- 4 метра дълбочина и всеки хищник - сафрид и дори дребен паламуд, така наречената "циганка", се събират на светлината.

На чепаретата "налита" дори и хамсия, която иначе се лови в даляните и с тралове, каза пред "Труд" кметът на селището Димитър Янчев.

Водите в момента са горещи, а рибата се стреми към по дълбоко и по-хладно, където се чувства по-комфортно, затова през септември ще има повече, обясняват рибарите. През първия есенен месец се очакват пасажите сафрид, както и чернокопът. В началото, докато са още малки, те се движат заедно, а после се разделят на различни пасажи.

Хубавото е, че има хамсия, която е храна за паламуда. Тава значи че наесен може да се чака добра слука - "царят на морето" - паламудът да напълни мрежите, смятат морските вълци.

Бум на посещения от туристи има в момента в селището им Ченгене скеле. Привлечени от романтичното място, летовниците ходят на плаж, а после отсядат и в местната кръчма "Морски сговор". Масите се резервират за няколко дни напред, а всички ястия са специалитет.

Чиниите с риба и миди са пресни и добре приготвени. Предлагат се сафрид, хамсия, цаца. Според морските вълци, всичко приготвено в кръчмата им е и по- евтино от останалите заведения. Рибената чорба в момента е 5.50 лв, докато в луксозните бургаски заведения удря 8 лева.

Виж коментарите (4)

Още по темата (859):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
10.07.2023 Чиста ли е морската вода?
08.07.2023 Не е за тръгване към Гърция, вижте какво става на "Маказа"
10.06.2023 Опашките на "Кулата" вече са около 6 километра
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).