Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съпругата на убития до Женския пазар: Докато Иво умираше в ръцете ми, задържаният ми каза "Ти си следващата"
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 13.02.2023Коментари (1)1047
© NOVA
След убийството на психолога Иван Владимиров пред NOVA застана жената на убития до Женския пазар Иво Андреев - Надя. 

“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен. Преживях всичко, което ми се случи в първите дни след убийството на мъжа ми. Този път без да съм шокирана. Беше изключително болезнено и трудно за мен, защото вече имах трезва представа", това каза съпругата на мъжа, убит от свой съсед на Женския пазар - Надя Андреева, в студиото на “На Фокус с Лора Крумова". 

“Безсънието се върна, започнах трескаво да мисля, чета и слушам в тази посока. Гледах интервю на Иван, в което той коментира случаят на Иво. Не можех да спра да ровя в този случай и да си припомням всички етапи от нашия случай", допълва още тя. 

“След убийството на Иван Владимиров - за първи път ме обзе гняв. Нямаше как да остана равнодушна, защото моето равнодушие би било равносилно на престъпление. 

Тези пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още смърт", каза Андреева. Тя е категорична: “Институциите не работят. Ние нямаме контрол и инструмент, с който да се защитим". 

По думите й семейството е подавало множество жалби, но не е образувано следствие, “защото нямаме достатъчно свидетели". Посъветвали съпруга й да си купи електрошоков пистолет. 

Надя разказа за случай, в който обвиненият в убийството - 62-годишният Константин  Дамов, е посегнал на самата нея. По това време тя била бременна с второто си дете. “Аз бях в четвъртия месец. Този човек започна да ни обижда. В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне", разказва Надя. 

Малко по-късно мъжът се връща и започва да тропа по врата на семейството.  “Иво ми каза, че това е пистолет и иска да ни убие", спомня си вдовицата. 

Надя разказа за деня, в който мъжът й е убит. На територията на имота на фамилията има майстори, с тях е и Иво Андреев, заедно монтират междинна врата. “Този човек живее в съседна сграда в нашия имот. Дори не делим общи идеални части с него", обяснява Надя за Дамов, който живее в малка сграда в съседство. “Майсторите дойдоха, Иво слезе, беше с тях. Този човек е минал покрай тях, докато монтират вратата, и е получил ключ. Подминава ги, взима оръжието си, връща се и стреля", разказа съпругата на убития.

“Чух изстрелите. Казах си, че това е шум от поставянето на вратата, но вече бях по стълбите", допълва тя.

Надя твърди, че Дамов е изпозлвал всичките си куршуми - 7 на брой. Повечето от тях отиват в корема и главата на Иво Андреев. “Слязох по стълбите, видях Иво - целия в кръв, лежеше, беше в безсъзнание, но дишаше", разказа още жената. Тогава Константин Дамов я заплашва, като заявява, че тя “е следващата". 

Линейката идва след 14 минути. “Иво спря да диша малко преди линейката да дойде. Вътре в себе си продължавах да тая огромна надежда той да е жив. Медиците го взеха с носилка в линейката. Няколко часа нямах информация какво се е случило", спомня си Надя злощастия ден.

За смъртта на съпруга си разбира от медиите. 

Жената е категорична - съседът й е планирал убийството. “Преди този случай имахме директна заплаха, когато той каза на Иво: “Ще влезеш във входа и няма да излезеш. Няма да живееш много дълго". 

Жената споделя, че семейството е обмисляло да замине за Франция, защото вярвали, че там ще живеят по-добре. 

“Притеснявам се за дъщеря ми, която е на 6 г. Тя знае, че баща й е починал, но не знае как. Притеснявам се какво ще й отговоря един ден. Искам да имам добър отговор за нея. Искам да имам очи пред нея и да й кажа, че в живота е важно да си добър и честен, че се случват разни лоши неща на добрите хора, но лошите - си получават заслуженото", казва още Надя, която е напуснала семейната къща и сега тя и децата й живеят с родителите й. Тя казва, че се страхува да се върне в къщата, в която се случва убийството.



Още по темата: общо новини по темата: 10
23.06.2023 »
02.03.2023 »
23.11.2022 »
21.11.2022 »
19.11.2022 »
18.11.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз питам до кога неандерталците ще правят каквото си поискат без наказание?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: