Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Светият синод заседава днес, дядо Николай отсъства
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 14.11.2012Коментари (7)1166
© Varna24.bg
Светият синод на Българската православна църква днес трябва да започне обсъждането на подготовката на патриаршеския църковен събор. Николай Пловдивски обаче няма да присъства на заседанието заради 40-дневния траур в памет на Патриарх Максим.

Висшият клир сигурно ще разгледа и ситуацията с оспорения избор на Варненския митрополит Кирил за наместник-председател и софийски владика. Преди ден Митрополит Григорий Търновски оттегли подписа си от гласуването в полза на дядо Кирил. Така той може да остане с шест вместо със седем гласа и изборът му да се прецени за нелигитимен.

Не е ясно обаче дали останалите митрополити ще признаят за валидно оттеглянето на гласа на дядо Григорий. Според Ловчанския митрополит Гавраил положен подпис не може да се оттегли.

Пловдивският владика Николай пък оспори резултата от вота за временен наместник на Светия синод още същия ден, в който той се състоя. Според него за избран може да се счита онзи, който е събрал повече от половината от гласовете на всички 14 членове на Синода. За Кирил са гласували 7 от 12 присъстващи архиереи.

Бързо да избират патриарх, да сядат и да се разбират, призова митрополитите пък Божидар Димитров от ефира на btv. Ако това не се случи, според него тепърва ще гледаме калните ризи на Българската църква.

Тогава ще започне всичко да се вади - и пари, и любовници, обясни Димитров.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 34
06.11.2021 »
19.01.2014 »
24.02.2013 »
24.02.2013 »
24.02.2013 »
17.02.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мен лично само ме тревожи всичко, което се случва... Не може безпътния народ да се остави точно сега, заради властовите амбиции на единия или другия. За жалост никой от митрополитите сякаш не заслужава да носи наименованието "духовен водач"!
+3
 
 
С нетърпение очаквам следващата серия на цирка.
-1
 
 
Хора,има много какво да критикуваме в нашета църква.Тук въпроса е сходен с политиката,а той е да изберем по-малкото зло.Докато не се премахнат ченгетата в свяка една сфера на живота ще има такива проблеми.Поне тук защитавам дядо Николай.Не може човек,които е явно доказано ченге от ДС и да има официално обвинение за гей скандал да застане на мястото на Максим.Поне дядо Николай ремонтира всички църковни храмове в Пловдив и областта.Това никои не може да го отрече.Кирил даже и това не направи,а бюджета му е сходен с този на пловдивска епархия.Някои ще побързат да кажат,че парите не са чисти за тази дейност.Отговарям,че от едно време манастири и храмове са се строели с пари на разкаяли се чорбаджии.Лично съм присъствал на служби водени от дядо Николай.Всичко се чете по канон и винаги попската трапеза се раздава на миряните.Практиката е след голяма служба да се блажи здраво,а тук това го няма.Отделно имаме първата българска църковна телевизия.В почти всеки храм печките с твърдо гориво са подменени с климатици.Много се плюе по дядо Николай,но кажете ми преди него кои е направил толкова много за своята епархия?
+5
 
 
Ех къде този късмет да извадят на всички калните ризи, че да види тоз народ какви "православни" ръце целува, и на какви "праведници" се кланя.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: