Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свикване на Велико народно събрание - ето какво следва по конституция
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 14.08.2020Коментари (7)1908
© БГНЕС
От ГЕРБ ще внесат проект на нова конституция и ще предложат свикването на Велико Народно събрание. Това обяви в обръщение премиерът Бойко Борисов.

Ето какво следва оттук нататък и каква е процедурата по конституция за свикването на Велико Народно събрание.

Първо Народното събрание трябва да вземе решение да се произведат избори за Велико народно събрание с мнозинство две трети от общия брой на народните представители. След това президентът насрочва избори за Велико народно събрание в тримесечен срок от решението на парламента.

С провеждането на избори за Велико народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват.

Великото народно събрание се състои от 400 народни представители. То приема решения по внесените проекти с мнозинство две трети от всички народни представители на три гласувания в различни дни.

Великото Народно събрание решава само тези въпроси от конституцията, за които е избрано. 

Правомощията му се прекратяват, след като то се произнесе окончателно по въпросите, за които е избрано. В този случай президентът насрочва избори по реда, определен със закон.

В неотложни случаи Великото народно събрание изпълнява функциите и на Народно събрание.

Актовете на Великото народно събрание се подписват и обнародват от неговия председател в седемдневен срок от приемането им.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма такова понятие - ,,Велико Народно Събрание ". От къде Произтича тази ,,Величественост " ? От Епопеята на Шипка ? Нали се сещате, че при този престъпен ЦИК - назначен от същите, от 400 делегата, 80% ще са от ГРОБ ! Асфалт паша от БКП, а сега от Барселона / мазнинката /, в Библията ли го прочетохте това вселенско прозрение ? Това е основополагащ закон, тоест няма как да има представителност ! Единствената легитимна форма е : РЕФЕРЕНДУМ ! А защо не и да се копира Швейцарската конституция -РЕФЕРЕНДУМИ - на които референдуми никога не може да заблудите едно общество в мнозинството му кое за него е добро, и кое не ! Единствено в този вариант личния интерес е изключен, освен невъзможен ! Единствената форма на демокрация - друга не съществува. Демокрация с вождове няма ! Парадигмата е обърната на обратно, как не го осъзнавате, аз лично недоумявам. Държавен служител, произлиза от ,,Слуга", а не,, Господари " в каквото се превръщат на практика, и дефакто, на втория ден. Някой си да решава еднолично как да живеят всички останали, освен насилие, е и Върховно Престъпление. Диктатура, Тоталитаризъм - все криминални понятия. Антипод на Общество, и Държава. По скоро е Африканска племенна история с вождове. Когато видите ,,тиквите, радевците, кУрита, кмЯтове, УЖ прокурори, УЖ съдии, и един куп Държавни престъпници още - заедно с всичките им поставени фирми, да стачкуват по площадите, че гражданите са отхвърлили някой закон на референдум, единствено тогава ще преживеете усещането за Държава. Мислите ли например , че на един референдум за мораториум касаещ изсичането на горите, ще има гласували с против ? Освен тези които ги изсичат, както и господарите им..... като ги превръщат в Турски паркет, и Гръцки огрев. Или референдум за ,,ЛУСТРАЦИЯ "- дали ще има гласували с против освен гнусните ченгета на ДС, на БКП - които са окупирали България, и остатъците и от народ ? Само в ГРОБ 75 % са от БКП. Ако имаше лустрация, нямаше да знаем за съществуването им, както и на кой паркинкг, коя бариера вдигат ...Бъдете убедени в този факт ! Превърнали хората в РОБИ на офшорните си лични сметки, през фалшиви закони, и престъпни регулаторни режими - монополи ! Някой сеща ли се за един закон в полза на хората ? Нещо повече, всички закони са срещу хората ...Което по същество обезсмисля понятието за закон..
+2
 
 
Любовното трио : Това не води до правителство на БСП/ДПС, не ни устройва -> портест !
-4
 
 
ВНС от мафиотите на Гроб. Няма да стане. Всички на протест!
+2
 
 
Нали всички протестиращи,опозизията и народа искаме промяна към по-добро.Това е пътя,а не оставката
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: