Те са от Япония, но са пленени от нашия фолклор, България ще стане родина и на детето им

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:33 / 31.08.2022
758
Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на лятната си ваканция представиха концерт с български народни песни в Токио, който спечели хиляди харесвания във фейсбук. Оркестърът е съставен от техни сънародници, които разучават за дни нашите ритми.

Ацуфуми и Сачи Уджийе вече са в Стара Загора. И бързат да се похвалят, че вече са семейство. Концертът им е тяхна съвместна инициатива.

"Публиката беше много доволна да слуша, да гледа български ритми, в Япония нямаме такива ритми 7/8 и 9/8. За вас това  е нормално, а за нас – уникално“, разказа пред БТА Ацуфуми.

Той и Сачи са само от две години в България. Изкушени са от българския фолклор, който става част от живота им и се включват в още една трупа – Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора.

Двамата са възпитаници на музикалната академия в Токио специализират две години в Миланската Скала. Печелят международен конкурс и пристигат в Старозагорската опера. Той свири на ударни инструменти, а тя е хорист.

Ацуфуми признава, че се чувства много добре тук и е  много доволен от работата си в оркестъра. " Имам много възможности с оркестъра да свиря нови неща и да се развивам като музикант“, добави той.

Японският музикант работи  по проекта на операта "С ударните инструменти в час“ и преподава на ученици. Стара Загора ще бъде част от семейната му история, защото тук ще се роди и първото му дете.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката
Служебният премиер: Беше постигната договореност за допълнителни ...
Делян Добрев в Хасково: Не живеем в облаците като тях с пици на к...
Ето ги верните отговори на матурата по БЕЛ за зрелостниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).