Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тошко Йорданов: Не знам дали другите в коалиция чуха предупреждението
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 18.05.2022Коментари (4)786
©
"Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни“, заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Повод за неговите думи беше пост на лидера на партията Слави Трифонов във "Фейсбук“, в който заяви, че коалиционните партньори не се "допитват до "Има такъв народ“.

По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, "не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Йорданов обвини в лъжа председателя на Народното събрание Никола Минчев, който заяви, че представители на ИТН не ходят на коалиционните съвети.

Лидерът на парламентарната група на ИТН каза, че политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и не се работи по много от нещата в него.

Според него има информацията, че са водени два типа разговори - официални и неофициални. Има доказателства за това, но каза, че ще бъде по-конкретен "когато му дойде времето“.

По думите му провелия се късно снощи коалиционен съвет "за първи път партиите са говорили в конкретика за мерките“.

Постигнато е съгласие по няколко предложения, които се очаква да бъдат представени по-късно днес. Едно от договорените неща е нулева ставка за производството на хляб, каза Йорданов.

Според него, ако премахването на ДДС върху хляба не доведе до намаляване на цената му, както не е имало намаляване на цените в ресторантите с промяна на ставката, все пак ще подпомогне бизнеса и производителите.

Йорданов обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото с тази инфлация, останалото е политическо говорене ангро, добави Йорданов, според когото не е важно дали ще приемем европейската валута в началото или средата на 2024 г., а е абсурд е да изпълним изискванията за два месеца.

Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, заяви Тошко Йорданов пред bTV.

Като пример той посочи вицепремиерът Калина Константинова, която във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ... Като пример той посочи вицепремиерът Калина Константинова, която във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова." Съветник? Един бивш съветник ли ти е проблема, бре Товше? Ицето му беше министър на баце, ама си в коалиция с него и е вице в момента. Нещо по този въпрос да кажеш?
+1
 
 
Дайте му кило банани на тоя мамун.У У У У У
+1
 
 
Тошко,не се правете на ощипани,а се захващайте с решаването на проблемите,защото следващите избори червения картон ще е за вас.
+1
 
 
Ех тоше, тоше и на теб ще ти дойде реда, жалко че историята не помни примати като теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: