Тотю Младенов: Минималната работна заплата със сигурност става 310 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
12:53 / 22.09.2012
1072
Минималната работна заплата със сигурност ще стане 310 лв. от януари 2013 година. Това съобщи във Варна министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. В момента минималната заплата е 290 лв. Тя беше увеличена за последен път през май тази година.

С увеличението от 1 януари минималната заплата ще нарасне със 70 лева от началото на управлението на ГЕРБ, заяви социалният министър. Той обясни, че все още вървят преговорите с Министерство на финансите с колко ще се повишат пенсиите и заплатите в отделните сектори. Според Симеон Дянков увеличението на пенсиите е възможно да стане също от 1 януари. Шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова обаче на няколко пъти го репликира, че подобно вдигане на доходите е реалистично да се случи от 1 април.

С 10% ще се увеличи и издръжката на социалните домове и социалните заведения, съобщи още Младенов. Парите ще отидат за работни заплати на персонала там.От началото на другия месец стартират работа и 134 социални кухни, които гарантират топъл обяд за 11 000 души, добави още министърът.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...
Голямо количество контрабандни цигари са задържани на "Капитан Ан...
Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават елек...
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави полити...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).