Трети влак объркал електронната система и последвала катастрофата при Драгоман

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
10:25 / 04.10.2010
1320
Десет души са пострадали при катастрофата между два влака в района на гара Драгоил. Това каза директорът на "Гражданска защита" Стефко Бурджиев, който е на мястото на инцидента. Двама са пострадали по-тежко. Всички се извозват към здравни заведения. На мястото на инцидента са екипи на "Гражданска защита", Транспортна полиция, Спешна медицинска помощ. Осигурен е транспорт на пътниците до гара Драгоман. На мястото на катастрофата се провеждат следствени действия.

Министърът на транспорта Александър Цветков благодари на служителите от "Гранична полиция" и Транспортна полиция, които са помогнали за извозването на пострадали хора от катастрофата на двата влака. Министър Цветков заяви: "Искам да благодаря на бързата, адекватна и своевременна реакция на служителите от "Гранична полиция" и от Транспортна полиция, които са помогнали за извозването на хората дори с личните си автомобили. Организацията по изчистването на този инцидент е в ход. На този етап всичко тук е под контрол и започват следствените действия".
По думите на транспортния министър - трети влак е преминал по това трасе броени минути преди навлизането на тези два влака, с което е объркал електронната система, която следи да не се допуска разнопосочно движение на влакове по една и съща линия. На този етап като причина за инцидента е това, посочи той. На практика ударът между двата влака не е толкова силен и това е предотвратило човешки жертви. Машинистите са добре, освен преживения стрес, нямат наранявания. Организацията по извозването е направена своевременно, извозени са всички пътници, както и пострадалите - каза той.
Предстои да се уточни чия е вината и съответно да се вземат мерки.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (6)

Още по темата (6):
11.10.2010 Популяризират национален номер за пострадали при катастрофи
08.10.2010 Лекар помогнал на 22-ма от влаковата катастрофа е българския д-р Хаус
05.10.2010 Освободиха директора на "Железопътна администрация"
05.10.2010 Следовател: Най-малко три са виновните лица за влаковата катастрофа
04.10.2010 Всички клиенти на БДЖ са застраховани при пътуване
04.10.2010 Служебен и международен влак се сблъскаха тази сутрин
Още новини от Национални новини:
Цоков: Зрелостниците ще получат всички точки от проблемната задач...
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?
ЦИК определи реда за социологическите проучвания на изборите
Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканция...
Еврокомисарят Войчеховски пристига у нас
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).