Учени на протест пред МОН

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:09 / 01.11.2016
1085
Учени от БАН и Селскостопанската академия (ССА) излязоха на протестно шествие, което започна от Народното събрание и стигна до МОН, след което се отправи към Министерски съвет. 

Те настояват за увеличение на парите за наука с 44 млн. лв., от които 26 млн. лв. да са за БАН, 8 млн. за ССА само за заплати, а останалите средства за функциониране.

Според председателя на федерацията от КТ "Подкрепа" Здравко Здравчев на шествието са се събрали около 3000 протестиращи. Той обяви вчерашната среща с ръководството на МОН като подигравка. Припомняме, че след тази среща от ведомството обявиха, че в бюджет 2017 за наука са предвидени над 420 млн. лв.

Здравчев, обаче обясни, че това не са държавни средства, а европейски.

Той съобщи, че никой от Министерството на образованието не е излязъл днес да приеме техните искания. От Министерски съвет обаче са приели писмото на протестиращите. След като се спряха пред МС, учените продължиха към паметника на Васил Левски и братята Св. Св. Кирил и Методий, за да поднесат венци.


Източник: Монитор

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).