Ученици унизиха учителка, директорът я наказа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (28)
16:35 / 23.11.2015
4426
Петокласници от шуменското село Тодор Икономово се изгавриха с учителката си по руски, като залепили листче с вулгарна покана на гърба й. Заедно с преживяното унижение обаче даскалицата трябвало да понесе и наказание, защото в следващия час публично поискала от децата да й преведат какво означава бележката.

Скандалът започнал на 17 ноември. В час по руски в местното ОУ "Панайот Волов" ученик от 5 "а" клас тайно от учителката Надежда Ганчева лепнал на гърба и лист с надпис "Сик бени", чието значение грубо казано призовава четящите към извършване на полов акт с този, на когото е залепена бележката. 

Преподавателката изкарала с позорната табелка на гръб целия час и едва по-късно в учителската стая колеги забелязали, че има нещо залепено.

Надежда Ганчева не тръгнала веднага да прави скандали, но дошъл 19 ноември, когато 5 "а" трябвало да кара отново час по руски.

Вместо заглавие на урок учителката преписала върху дъската текста на ученическото послание и пред слисаните погледи на класа поискала децата да й преведат какво точно означават думичките "Сик бени". 

Малките много се били обидили и после разказали на родителите си за случката, а те вбесени потърсили директора. Авторът на посланието бил наказан с първото по степен наказание - забележка, а от Ганчева директорът Христо Тодоров поискал писмени обяснения. 

В свое оправдание учителката казала, че не е знаела какво означават думите.
В понеделник посрамената учителка се сдобила и с наказание, също забележка по Кодекса на труда за нарушаване на чл. 129 от правилника за прилагане на Закона за народната просвета, според който учителят не може да нарушава правата на детето и ученика и да унижава личното им достойнство.


Източник: Монитор

Виж коментарите (28)
Още новини от Национални новини:
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Ето какво се е случило преди 68 години на днешната дата
Череши в България - до 25 лева, а в Лондон - 377 лева!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).