Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ударни проверки за незаконно остъклени тераси във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 21.11.2011Коментари (48)7597
© Varna24.bg
Ударни проверки за незаконно остъклени тераси тръгват в големите градове в страната. Инспектори от ДНСК ще следят за балкони самоделки в София, Варна, Пловдив, Бургас. Ако собствениците нямат разрешение да зазидат или остъклят прозорците, ще трябва сами да ги премахнат.

Живеещите в панелните блокове в големите градове масово остъкляват балконите си. Едва под 5% от всички обаче искат разрешение за това от общината. 90 на сто от незаконно закритите прозорци са в периферните квартали на София и Варна. В морската столица, например, цяла кооперация може да остане без остъклените си балкони.

Роднина на съсед пуснал жалба до РДНСК за нередности в изпълнението на строежа. Заради тях често се получавали течове и в стаите влизала дъждовна вода. Хората се обърнали към кметството на район Приморски, откъдето ги посъветвали да си сложат остъкления.

"Казаха ни, че може да бъде направено това, тъй като това е нещо, което нито застрашава конструкцията на блока, нито утежнява. Да не говорим, че на много централни улици във Варна има къде-къде по-големи остъкления, които се набиват на очи, а да не говорим за тези, незаконните строежи", коментира Екатерина Борисова.

От строителния контрол твърдят, че остъкленията на 7-те апартамента са направени без никакви разрешения и строителни книжа, което е нарушение. И признават, че не правят поголовни проверки на модифицираните балкони.

"Правим само по жалба, по сигнал, проверките. А и нямаме физическа възможност, нито време за такава масова проверка, в края на краищата всичко това се извършва пред очите на районите и общините, а те трябва да контролират незаконното строителство, те издават книжата", обясни Цветана Малинова от РДНСК - Варна.

"Най-лесният начин да се реши този проблем е едни лесни мерки за узаконяване и оттук нататък, наистина съгласна съм, че трябва да има еднаквост, но да се каже на хората как да го правят и не след жалба на съсед да се каже "Оп, това е законно, това е незаконно", как може една жалба на съсед да прави нещо законно или не", недоумява Манчева.

От РДНСК отричат да стоят със скръстени ръце. От началото на годината досега само във Варна са премахнати почти 140 незаконни обекта - пристройки, надстройки и жилищни сгради. Досега няма нито една принудително съборена остъклена тераса.

Източник: bTV




Още по темата: общо новини по темата: 4
15.12.2011 »
08.12.2011 »
29.11.2011 »
21.11.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Silvestar Juniar
премахни филтъра

-1
 
 
Сега на времето по бай Тошово терасите не се остъкляваха такава беше практиката ,но стечение на времето да го кажа така.Последните блокове във Варна се издаваха с остъклени тераси и ями кажете аз над мене има едни мизерни комшии шест етажа над мене.И сутрин или вечер намирам в терасата си какво ли не косми,фасове,кучешки изпражнения и всякакви други работи е това нормално ли е питам аз.И другото досега пет пъти сами идвали на гости през тераса докато спя защото съм на първият етаж е как да не си остъклиш терасата .
-1
 
 
Сега на времето по бай Тошово терасите не се остъкляваха такава беше практиката ,но стечение на времето да го кажа така.Последните блокове във Варна се издаваха с остъклени тераси и ями кажете аз над мене има едни мизерни комшии шест етажа над мене.И сутрин или вечер намирам в терасата си какво ли не косми,фасове,кучешки изпражнения и всякакви други работи е това нормално ли е питам аз.И другото досега пет пъти сами идвали на гости през тераса докато спя защото съм на първият етаж е как да не си остъклиш терасата .
+1
 
 
Сега проблема е следният първо трябва да събориш това което си направил и после да изкараш разрешително и после пак да го построиш.Ето такова нещо става само в България другаде по света го няма.Решението е просто за да се узаконят всички тераси в Страната се слага една минимална сума от 50.00 лв на тераса и се решава проблема много бързо без излишни нерви.По този начин всички страни по проблема ще бъдем доволни поне така си мисля аз.Защото в момента се забелязва една ескалация на напрежение между съседи и правителството какво искат още от нас.Едвам кретаме с ниските си заплати и се чудим как да изкараме зимата не знам това е нечовешко.сега да видим дали Кмета на Варна ще се намеси и ще защити гражданите си ни така както гледам не.Защо ли ами той е много зает да прави пари ,но не за благото на Варна ,а за собствена облага.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: