В 21 век цяло село е втори месец без вода, причината - прозаична

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 17.05.2023
712
В 21 век цяло село е втори месец без вода. Причината - до помпената станция не достига електричество.

В тази връзка бутилирана вода, ръкавици, маски и дезинфектанти от държавни резерв на страната ще бъдат раздадени на жителите на беловското село Дъбравите, което втори месец е без питейна вода заради спрян ток в помпената станция.

Съоръжението остана без захранване, тъй като досега черпеше електроенергия от завода за хартия в Белово. Частен съдия-изпълнител разпродава някогашната хартиена фабрика, токът в цялата база е прекъснат, а така и помпената станция на Дъбравите спря да работи.

За да помогне по някакъв начин на местните хора държавното "ВиК“ ЕООД в Пазарджик, което обслужва община Белово, предостави агрегат за захранване, но това е временно и несигурно решение, пише "24 часа".

Кметът на община Белово Костадин Варев смята, че положението може да се спаси само, ако бъде подаден авариен ток на междинната помпена станция. Беловският кмет е поискал от служебния кабинет да бъдат предоставени бутилки с вода, дезинфектанти, ръкавици и маски за живеещите в село Дъбравите и Министерският съвет реши да освободи от държавния резерв исканите материали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).