В Пловдив разкриха предимствата на професията войник

Автор: Стойчо Генов
Коментари (7)
11:22 / 14.10.2019
1090
В Пловдив днес се провежда информационна кампания "Бъди войник" на Министерството на отбраната, предаде Plovdiv24.bg. В събитието участва заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Целта на националната информационна кампания е да се наберат кадрови войници, като идеята е младежите да направят информиран избор за присъединяване към редиците на Българската армия.

На второ място генерал-лейтенант. Илиев посочи необходимостта да се постави армията в центъра на вниманието на обществото, тъй като тя не е толкова видима особено в мирно време. БА изпълнява три мисии, едната от които е изцяло в полза на обществото - съдействие при кризисни ситуации.

Заместник-началникът на отбраната каза, че трябва да се говори вече за морални ценности. "БА, като един от стожерите на моралността има право да говори за моралните ценности. Искаме да поставим тези морални норми особено пред младите хора", подчерта ген.-лейтенант Илиев.

По повод националната информационна кампания "Бъди войник" висшият военнослужещ посочи, че за пръв път се организира толкова мащабна кампания - тя е обявена през октомври 2018 г., същинските събития стартират през февруари 2019 г. и ще приключи през ноември в старопрестолната столица Велико Търново.

Кампанията във всички градове преминава по един и същ ред. Най-важната част е информационната борса за представяне на различните видове войски. На тях се предоставя обширна и подробна информация, включително за социалния пакет, като предварителна информация могат да предоставят и военните окръжия.

Резултати от кампанията - интересът към службата расте, през първите 9 месеца 2019 досега са приети 600 войници, най-голям интерес има към ВВС и Сухопътни войски, младши оператор, шофьор и други длъжности. 

Освен осигуряване на кандидати кампанията даде възможност да редуцираме някои дейности, бе съобщено на пресконференцията: "Създадени са условия, когато приемем на служба - той да стартира документ за достъп до класифицирана информация;

Българската армия дава възможност за равен старт, личностна реализация, стабилни доходи, кариерно развитие, сигурност. На първо място, за да избереш своето бъдеще в БА, трябва да съзнаваш, че работиш за обществото и трябва да си готов за саможертва в името на обществото, обясниха на пресконференцията от военното ведомство.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...
Калфин: В един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, ...
Средствата за държавните имоти зад граница недостигат, състояниет...
Сезонът е открит: Колко ще трябва да платим за килограм череши?
Проф. Иван Литвиненко: Има начин държавната детска болница да се ...
Земетресение разлюля една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).