Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В българските курорти ще въвеждат автомати за обмяна на валута
Автор: Екип Varna24.bg 16:45 / 14.05.2012Коментари (0)1017
© Varna24.bg
На туристическия портал www.bulgariatravel.org ще бъдат публикувани горещите телефони на всички контролни органи, които имат отношение към проверките в българските курорти. На сайта ще се оповестява и актуализира списък на обектите, които нарушават добрите практики и вредят на имиджа на България като туристическа дестинация. Това стана ясно след среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев с представители на институциите, които извършват контрол на дейностите и обектите в туризма. След днешния разговор съм спокоен за подготовката на летния туристически сезон, каза още министър Добрев. По негово предложение ще се извършва и координация на проверките през летния сезон, като целта е да се улеснят не само представителите на контролните органи, но и да се отнема по-малко време на проверяваните.

За улеснение на чуждите туристи се предвижда в българските курорти да бъдат въведени автомати за обмяна на валута по подобие на банкоматите, стана ясно на срещата. На телефон 02 940 94 00 в ИА "Автомобилна администрация" целогодишно се приемат сигнали от цялата страна за нелегални таксита. Според министър Добрев е необходимо да се следи по-строго за спазване на пределните цени на таксиметровите фирми, защото недобросъвестни фирми развалят добрия туристически имидж на страната.

Сред най-сериозните проблеми в туризма обаче остава продажбата на алкохол без платен акциз. По данни на агенция "Митници" нелегален алкохол се предлага на туристи и в петзвездни хотели в страната ни. Неплатеният акциз води до по-малки постъпления в държавната хазна, но по-важното в случая е да опазим гостите и да не допуснем да пострадат хора, каза министър Делян Добрев. Той допълни още, че ще инициира разговори с ръководството на Министерството на финансите за повишаване на глобите за продажба и разпространение на нелегален алкохол.

Туристи от Русия, Молдова, Украйна и Беларус посещават най-често България с визи, като напоследък интерес към страната ни с цел покупка на имот проявяват и ирански граждани. 16 изнесени визови центъра ще заработят в Русия до средата на юни, като се очаква подобен център да се изгради и в Украйна. През август бъдещи туристи ще очакват и центровете в Кувейт и Иран, увериха министър Дянков от дирекция "Консулски отношения" в Министерство на външните работи.

На горещ телефон 0700 122 99 Българската агенция по безопасност на храните приема сигнали за нередности в търговски обекти. През изминалата година са проверени 10 хиляди обекта от служители на агенцията, като са затворени 70 обекта.

Комисията за защита на потребителите е приела план-програма "Лято 2012" за превантивен и последващ контрол. Програмата обхваща пет етапа и ще приключи с анализ в началото на месец октомври. Според председателя на КЗП Веселин Златев по традиция по Южното Черноморие се наблюдават повече нарушители на правата на потребители, отколкото на Северното. Около 20 временни приемни ще бъдат разкрити в българските курорти. На телефон 0700 111 22 в комисията се приемат сигнали за нарушения на правата на потребителите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: