Валя Балканска омая жителите и гостите втората Европейска столица на културата "Матера 2019"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
10:46 / 20.01.2019
2048
С тържествена церемония, на която реч произнесе италианският президент Серджо Матарела и на която пя българската народна певица Валя Балканска, италианският град Матера стана официално днес Европейска столица на културата, съобщи сайтът на телевизия РАИ, цитиран от дир.бг .

Церемонията на един от централните площади на града, "Сан Пиетро Кавеозо", бе водена от актьора Джиджи Пройети. Тя бе наречена "Отворено шоу" и в нея участваха редица италиански и чужди изпълнители.

Валя Балканска в съпровод на гайда омая жителите и гостите на Матера с изпълнението си на песента "Излел е Дельо Хайдутин".

Италианският президент Серджо Матарела заяви, че днешният ден е от голямо значение за Матера, за цяла Италия и за Европа. Италианският президент изтъкна силата на културата в полза социалното сплотяване. В речта си Матарела припомни също така, че да бъдеш европеец днес е неделима част от самата националната идентичност. В речта си той припомни, че Матера е Европейска столица на културата тази година заедно с Пловдив.

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).