Васка Бакларова, ССИ: Предстои да работим по овладяване на цените на хранителните продукти

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
16:51 / 09.02.2023
1225
Важно е в момента да се справим с икономическата криза. Предстои всички заедно да работим по овладяване цените на хранителните продукти, което в момента е ключово за потребителите. В момента инфлацията се повишава от хранителните продукти. Предстоят работни групи да работят, за да наложат такива мерки, с които да се ограничат неправомерно повишените цени. Това каза Васка Бакларова, председател на Съюза за стопанска инициатива на брифинг пред журналисти след срещата в Министерски съвет с премиера Гълъб Донев, предаде репортер на "Фокус“.

"Разисквахме и Плана за възстановяване и устойчивост,  и програмите, които предстоят да бъдат стартирани – това получихме като уверение от министрите. За малкия и среден бизнес е важно да започне и процесът по дигитализация. Час по-скоро трябва да бъдат стартирани програмите по ПВУ, за да може бизнесът да може да реагира, да дигитализира своя бизнес, за да има европейско представителство“, допълни Бакларова.

"Не на последно – Законите за зелената сделка, да се подпомогне бизнесът чрез информираност, за да може България да има една развита зелена икономика. Вярваме, че в следващите няколко месеца ще успеем да стартираме добри практики за подкрепа на бизнеса“, в заключение каза Бакларова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
Контрабанден зехтин: Над 3000 литра бяха задържани на "Капитан Ан...
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19, наречен "флирт": Не е лек...
Председателят на Съвета на ректорите: Липсва дългосрочна целеполо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).