Важен човек инспектира затвора във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:27 / 15.05.2023
924
Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора във Варна. На проверката с него бяха още главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов.

Пенетенциарното заведение в морския град е последният от 12-те затвора у нас, които министър Зарков провери лично на място.

По данни на началника на затвора ст. комисар Йордан Йорданов лишените от свобода в корпуса и в двете общежития "Разделна“ и "Варна“ са общо 464, надзорно-охранителният състав е 194 души. На 350 затворника е предоставена възможност да полагат труд. Те най-често са ангажирани с обслужваща и комунално-битова дейност в затвора или работят във външните обекти и цеховете на Държавно предприятие "Фонд затворно дело“. Към поделението във Варна функционират 4 производствени цеха, три от които се намират в района на общежитието в Разделна. Това позволява и на лишени от свобода от закрит тип да полагат труд след като преминат през 3-месечен обучителен период.

Сградата във Варна е построена през 1929 г., а последното преустройство на корпуса е отпреди 6 години. Тогава са изградени 102 помещения на трите етажа, от които 87 спални и 3 столови за хранене, бани във всички коридори. През годините за подобряване условията на труд на служителите и на лишените от свобода, се извършват редица основни и текущи ремонти. Ремонтирана е затворническата столова, от ПВЦ профили са изградени кабини за постове за надзиратели, основно са ремонтирани стаи за битови нужди, предаде "24 часа".

В инвестиционната програма на затвора е заложено още изграждане на многофункционална зала за свиждане в корпуса, основен ремонт на охранителни стени, както и монтаж на асансьор за хора с увреждания в затвора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).