Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Весела Лечева напуска Националния съвет на БСП
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 12.12.2023Коментари (0)722
© Facebook
След 22 години в БСП олимпийската медалистка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, бивш депутат и министър Весела Лечева обяви, че напуска ръководството на партията. Лечева е член на Националния съвет, а решението си да се раздели с партията съобщи пред Областния съвет на БСП във Велико Търново снощи, съобщиха от пресцентъра на областния съвет.

"Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите. Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие. Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувствието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит", каза Весела Лечева.

"За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опонент - ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби лидерските позиции и доверието на избирателите в страната", заяви Лечева.

"Макар, че обмислях това решение отдавна, то не беше взето лесно. В годините съм доказала, че съм човек с последователни политически възгледи и принципи. Съобщавам решението си сега, в края на годината и след местните избори, за да не бъда обвинявана, че съм попречила на кампанията. А и имах, макар и крехка надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ за резултатите. Вместо това чухме поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина. Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове", сподели Весела Лечева и добави, че не вижда "светлина в тунела" за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

Весела Лечева е двукратен олимпийски медалист и петкратен световен шампион по спортна стрелба. Председател на Българския стрелкови съюз. Председател на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ в периода 2005-2009 г. Министър на младежта и спорта в служебните правителства с министър-председател Гълъб Донев /август 2022 – юни 2023/. Депутат от 39-о, 40-о и 45-о Народно събрание на Република България. Почетен гражданин на Велико Търново и Павликени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: