Веселина Флеминг: Да имаш деца не означава да спреш да се развиваш

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:37 / 04.05.2023
434
Да имаш деца не означава да спреш да живееш, да се развиваш и животът да спре. Човекът не е устроен да бъде сам, той има нужда от обич, от семейство. Децата дават смисъл. Това каза Веселина Флеминг, която е терапевт, работещ с деца, в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“. 

Тя има четири деца – на 16, 15, 12 и 9 години, като първото от тях е родила след 30-годишна възраст. "Аз съм от това поколение, което минахме всички възможни преходи, драми. Този страх, несигурност в нас, аз го виждам в много жени от нашето поколение, които не се престрашиха да родят по-рано“, посочи терапевтът. 

Според нея е нормално двойките да имат колебания дали да имат деца и как ще се справят с отглеждането им. "Никога няма да сме напълно и абсолютно готови. Разбирам хората, които искат да правят кариера – няма нищо лошо, но може да ги правите и двете. Убедена съм, че може да се намери баланс в нещата“, смята Весела Флеминг. 

Това да съвместява майчинство на четири деца и успешна работа според нея е въпрос на приоритети. Благодарение на родителството тя е станала много организирана. "Никога не закъснявам, децата никога не закъсняват. Научих се да планирам. Видях света през четири чифта детски очи – не бих го заменила нито за докторантура, нито за най-върховната кариера“, каза още майката на четири деца.

Харитина АГОПЯН

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).