Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вежди Рашидов каза решението за излизане от политическата криза
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 08.01.2023Коментари (0)657
© Bulgaria On Air
"Народното събрание е една говорилня. Понякога си изпускат нервите и панаирът е доста голям. Не е добре това да се демонстрира пред обществото. Начинът, по който трябва да се отстояват позициите, е малко различен. Един политик трябва да бъде с ясна позиция и категорично говорене. Обществото го научихме да му е много хубаво, когато изпростеем", заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в предаването "Опорни хора".

Според него доверието в парламента ще става все по-ниско, ако това е поведението на депутатите.

"Всеки парламент е това, което хората избират. Той е и това, което негласувайки, те правят възможно да има. Затова обществото също носи отговорност. Българите не четем програми", отбеляза Рашидов пред Bulgaria ON AIR

"Какво значи народът е излъган? Да не се лъжат. Нали затова е народ, да гледа кой го лъже и да не го избира. Няма оправдания", посочи той и добави, че неглижираме живота.

Гостът на Ганиела Ангелова сподели, че все се случва така, че попада там, където най-малко е мечтал. Не е искал председателския пост, но се чувства отговорно на него.

"Този парламент трудно щеше да излъчи председател, но има законопроекти, които трябва да влязат и да ни дадат шанс скоро да бъдем в Шенген. Ако изравним стандартна с Европа, поне малко ще сме направили крачка към Европа. Бях се отказал, но хората видяха на председателски съвет, че са в безизходица. Тогава им казах, че ако ми гарантират мнозинство, бих си дал в жертва свободата в името на българите", каза още Вежди Рашидов

По думите му в момента президентът "кара влака" и негов ангажимент е да отговаря за влизането ни в Шенген. Той е отговорен човек, каза председателят на парламента и допълни, че мнозинството ни подкрепя за влизане в Шенген.

"Не беше честно от страна на австрийците, да не ги хокаме. Но на Нидерландия мога да изкарам кусури колкото си поискам. Не са най-големите цветя на света. България изпълни всички задължения, които Европа искаше и не заслужава да бъде унизена по този начин. Бих желал България да не се държи робски. Ако изкараме кирливите ризи на Европа, няма да сме семейство и няма да е хубаво", коментира Рашидов. 

Запитан за възможностите за съставяне на правителство, председателят на парламента каза:

Имаше един световноизвестен до Драгоман шоумен, две години си направи шоуто, сметката я оставихме на българския народ и се прибра човекът. Това не е смешно, аз не го упреквам. Две години е много време, но още две ялови години... Ненужно изхарчени пари. Има нужда малко да балансираме тази топка на омразата.

Рашидов предлага партиите, които ще управляват коалиционно, да излъчат четирима вицепремиери, да си разделят Министерския съвет на четири и да има експертни министри. 

"Дошло е време да спасяваме не политиците, не партиите, те ще изчезнат. Да спасим народа си! Електоратът какво казва: Мразете вътре, ние ще ви изберем. Е, това ли е електоратът?! Нали сме един и също народ, задължително трябва компромиси. Бойко Борисов е опитен политик и знае какво поведение да има. Той е управлявал стабилна България и не е наивен човек. Самата политика е низ от непрекъснати компромиси", подчерта шефът на парламента.

Все едно е на кого президентът Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство, смята Рашидов. И допълни: Защо да не е на ДПС? ДПС е законна българска партия. Хора от етнос. Чакайте, и аз съм от етнос. Какво ми е по-лошо от всеки друг в тази държава. Мой личен избор е на кого ще се моля. ДПС да не би да са прокажени. Те са изключително подготвени, защото се понаучиха в годините.

Според Рашидов страната ни е подписала прекрасен договор за газови доставки от Турция. 

"Нямаме газ, нямаме нищо. Хубаво е да се закачим някъде, ние като не произвеждаме. С Ердоган говорихме за миграцията, това беше основна тема. Мигрантският проблем не може да се реши в Европа. Мигрантите идват от Турция, там са 4 млн. Този проблем ще го решим заедно - Европа и Ердоган. Ердоган е открит. Предложих България да бъде фактор в тази среща", завърши гостът.



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: