Виновникът за вчерашната трагедия не знаел как се казва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:08 / 27.11.2016
1139
Все още се работи върху това кой е предизвикал катастрофата край Долна Оряховица, при която загинаха трима души, а други бяха тежко ранени. Това каза Павлин Лазаров, началник на полицията в Долна Оряховица в ефира на "Нова телевизия". 

Той обяви, че вчера колегите му цял ден са извършвали следствени действия на пътя Лясковец - Долна Оряховица. Лазаров посочи, че са назначени експертизи кой е управлявал и с каква скорост.

От своя страна Венелин Георгиев, началникът на КАТ обяви, че не може да се обяви за момента дали е имало спирачен път и какъв е той. Това предстои да стане ясно след резултатите от назначените експертизи.

"Спирачният път е един от механизмите за колегите от досъдебното производство", каза той и уточни, че все още се уточнява отговорността за касапницата.

Кметът на Долна Оряховица Григор Минков е на твърда позиция да не маха легналите полицаи от града, макар че са незаконни.

"Преборихме се за изкуствени неравности, които искаха да бъдат премахнати от прокуратурата, но с подписка от жителите успяхме да ги запазим. Голяма трагедия за град Долна Оряховица. Такова нещо в моя съзнателен живот не помня да се е случвало. Трудно намирам думи", каза още той.

Проговори и един от ранените. 

"Аз не знам в тази мъгла как не вижда, че има фарове", казва той.

В същото време водачът, който е бил дрогиран, отговаря неадекватно на въпросите: "Не ги видях. Не знам как се казвам".

Припомняме, че трима души загинаха при пътен инцидент тази нощ между Долна Оряховица и Лясковец. Лек автомобил самокатастрофира. Водачът повикал за помощ свои приятели. Докато се опитвали да изтеглят падналата в канавката кола, върху тях връхлетял движещ се с висока скорост автомобил. 

В резултат на място са загинали трима души. Други трима са в болница с фрактури. Водачът на колата, предизвикала тежкия инцидент, е избягал, а впоследствие е открит. 

Установено е, че няма книжка и е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. При проверка с техническо средство апаратът е дал положителна реакция на амфетамин и канабис.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).