Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Витанов: Празнувайте си спокойно. Ако не сте юрдеци, крокодилът няма и да припари покрай вас
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 29.12.2021Коментари (1)1403
© БТВ
"Омикронът" е вече тук. Писах ви вече, че системата ми за ранно предупреждение го засече. От 30-те кучета на Витанов - 9 ръмжат. Ръмжат, но все още не лаят, което ще рече, че няма масово разпространение на "Омикрон" варианта. Очаква се официалното засичане от Националния център по заразни и паразитни болести. Това е официалната система за засичане. Моята е резервна - системата на разузнавача. Това написа във Фейсбук профила си математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.

"Базовото репродуктивно число днес е 0.990 - близо е до 1. Прогнозата я знаете - БАВНО разтоварване на здравната система. Другата ми прогноза също я знаете - вълната с Омикрона ще застъпи вълната от делта варианта на вируса и ще ни завари при неразтоварена здравна система. Това, че числото е под 1, показва, че случаите на Омикрон са единични. Беше ни внесен от чужбина", уточнява той.

Ето какво още прогнозира проф. Витанов:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 29 декември 2021 г.

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Информацията е основана но изчисленията, които излизат от компютрите. Знаете, че съм откровен с вас. Пиша ви и доброто и лошото. За де сте информирани и да можете да се предпазвате от опасностите, свързани с пандемията.

Днес - максимално кратко.

Както винаги - първо коментарите, после - веселата част.

Сега по точките - анализ на ситуацията.

Омикронът е вече тук. Писах ви вече, че системата ми за ранно предупреждение го засече. От 30-те кучета на Витанов 9 ръмжат. Ръмжат, но все още не лаят, което ще рече, че няма масово разпространение на Омикрон варианта. Очаква се официалното засичане от Националния център по заразни и паразитни болести. Това е официалната система за засичане. Моята е резервна - системата на разузнавача.

Базовото репродуктивно число днес е 0.990 - близо е до 1.

Прогнозата я знаете - БАВНО разтоварване на здравната система. Другата ми прогноза също я знаете - вълната с Омикрона ще застъпи вълната от делта варианта на вируса и ще ни завари при неразтоварена здравна система. Гледайте сега, дали ще стане така. Това, че числото е под 1, показва, че случаите на Омикрон са единични. Беше ни внесен от чужбина.

Смъртността

Да нагледаме капана на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната миналата година по това време - 6751

починали 1-ви октомври 2021 - 20 968

починали до днешна дата - 30 657

починали от 1-ви октомври насам за тази вълна - 9689

Починали спрямо починалите от съответната вълна миналата година по това време - 143.5% (от декември има още много време).

Значи, дотук при тази върна са починали 43.5 % повече хора отколкото при съответната вълна миналата година. Причина - недостатъчно обхватна ваксинация.

Броят на смъртните случаи е над 30 000, а годината още не е свършила. Така и най-ореваваната от всичките прогнози на Витанов се осъществи.

За ваксинацията - ако щете, не ви карам насила. АМА ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ. На хейтърите нищо не препоръчвам. Да си им препоръчват групата им, дето докараха смъртността до над 30 000.

Взимате си решенията сами, носите си последствията сами за вас си. Лошото е, че покрай вас може да пострада и някой друг.

Картата на риска съгласно плана на министерството на здравеопазването.

Тук нещата вървят на добре. Области на ниво 4 няма. Повечето области са на ниво 2. Прогнозата ми за спокойни празници се изпълнява. Омикронът няма да ги помрачи. Забележете - тази прогноза бе направена в края на ноември, когато други хора ви плашеха със страшния Омикрон.

Вчера отбелязах, че започва да се наблюдава застой в спада на случаите в големите градове и в няколко по-малки. Това се очакваше. Очаква се бавният спад на случаите да продължи. Омикронът закъсня фатално, за да направи поразии тази година. Догодина ще му сърбаме попарата.

Контролните числа за края на месеца ги знаете - около 1000 нови случаи на ден и около 50 нови смъртни случая на ден.

В момента за последните 7 дни имаме около 1200 нови случая на ден. Този среден брой се очаква да спадне още в следващите 3 дни и бройката да се насочи към контролната стойност. Същото и за смъртността. Отбелязвам - и тази прогноза бе направена през ноември. И тя съдържа числа, нали така. Никак не е лоша прогнозата - позволява на здравната система да се ориентира какво ще е месец напред.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развитието тук потвърждава изводите от предната карта.

Две от областите се очаква да са вън от червената зона. Това е добре.

София-град се очаква да е вън от много тъмночервената зона. Държи фронта и това е добре за цялостната обстановка в страната. Очакванията са, броят заболели на 100 000 души бавно да намалява.

ДИФУЗНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ УГАСНА. НАРОДЪТ ЩЕ ЯДЕ И ЩЕ ПИЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ НАПУК НА ОМИКРОНА.

Знаете, че това е прогнозата на Витанов. Наблюдавам 9 области. Засега няма основания за тревога. Очаква се тенденцията на бавен спад на случаите да продължи и през новата седмица. На картата на риска по нашата методология, половината области са вън от виолетовата зона на риска.

Имаме вече 7 области в жълтата зона. Положението бавно се подобрява. Благоприятния сценарий си върши работата, но има нужда от нашата подкрепа, за да продължи да си я върши и да намалява обхвата на виолетовата зона.

Омикрон варианта на вируса - писах вече, че системата ми за ранно предупреждение засече присъствието му.

Но бъдете спокойни - прогнозата ми бе, че няма да ни развали празниците, а каквито проблеми имаме с него, ще са след Ивановден. Тази прогноза се изпълнява пред очите ви.

Празнувайте си спокойно, само спазвайте елементарните мерки. Помнете - ако не сте юрдеци, крокодилът няма и да припари покрай вас.

Тотален локдаун до края на годината - няма да има.

Забравихме за тоталния локдаун - нали така. Е, това беше и прогнозата на Витанов. И тая беше направена страшно отдавна - още в края на септември, когато ви плашиха други анализатори с тотален локдаун. И тая прогноза се сбъдна.

Хайде днес за по-кратко да пропусна веселата част.

След Нова година ще ви разкажа баснята за морето на шамандурите, водачът им Шаман Дурак, атомната подводница и самолетоносачът.

И тъй, прогнозата е благоприятна. Въпреки, че Омикронът се навърта и кучетата на Витанов ръмжат, благоприятният сценарий е устойчив и празниците няма да бъдат помрачени. До края на годината от това нищо няма да последва НИЩО. Яжте и пийте на воля, забравете за проблемите поне в следващите 10 дни, починете си.

Вършете си работата, живейте си живота, но се пазете. Спазвайте три шарана дистанция, стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира. Може и да не е задължително, но е препоръчително. Да повторим: ако не си юрдек, крокодилът трудно ще те хване. Пък всеки сам си преценЯ.

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля".



Още по темата: общо новини по темата: 14896
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.12.2021 г.
0
 
 
Бля бля бля... Тоя има ли кой да го слуша още... Прост математик се провъзгласил за говорител на някаква си измислена пандемия да всява смут и тревога във хората... Абе няма ли някакъв археолог да излезне да каже нещо по въпроса със вируса хахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: