Вижте тази уникална снимка и забравете за глупостите с "кемтрейлс"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 02.11.2022
1524
Потребителят Румен Иванов публикува в социалните мрежи красива снимка, придружена с доста изчераптелно обяснение, което срива със земята вярващите в "кемтрайлс" - една от нелепите конспиративни теории, станала прекалено известно в последно време.

Публикувам тази моя снимка, заради съчетанието от Луната в близък план и самолет в лъчите на залеза - това в един кадър. Колкото до "кемтрейлс" - рядко е имало по малоумна теория на конспирацията. Малко факти: самолетите летят на 10-11 км височина.

Там духат доста силни ветрове. Виждали ли сте кадри от Еверест, който е с около 3 км по ниско? Какви виелици са там. Самолетите, които летят на изток летят по бързо от обратния им маршрут на запад заради постоянните западни ветрове, породени от въртенето на Земята. Ако един самолет се опита да разпръсне някакъв аерозол или прах на тази височина, това нещо до 3 дни ще обиколи цялата Земя и най малко ще го има върху територията, където е станало разпръскването.

Ще бъде навсякъде по Земята, къде по малко, къде повече. Един пилот прекрасно ще го знае този факт. Ще пръска ли тогава нещо си, ако тази субстанция ще стигне и до неговия дом, до неговите деца и роднини? Също така - ако се разпръсква някаква си отрова, тя се натрупва и в хранителната верига - растения - плодове, зеленчуци, животни.

Как един пилот, който сее "кемтрейлс" ще се храни след това и с какво по точно? Вярващите в кемтрейлс са точно това, което наричат простолюдие. Който е бягал и от часовете по физика няма как да знае, че един конденз във въздуха ще изглежда по различен начин заради трите основни фактора, определящи "точката на оросяване" или мъглата. Това са температура, влажност и атмосферно налягане. Заради тяхното съчетаване едно с друго си имаме слънчеви дни, имаме си и мъгливи дни. Облаците са точно такъв тип конденз. Следите от самолетите са от кондензиралата влага при изгарянето на самолетното гориво.

Ако два напълно еднакви самолета, но заредили резервоарите си на различни места летят един до друг, може да оставят различни следи заради различното гориво и различното водно съдържание. Това е накратко по въпроса. Благодаря, наслаждавайте се на снимката и забравете за глупостите с кемтрейлс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).