Визите спират туристи от Русия и Турция да идват у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:06 / 16.02.2021
748
Туристи от Русия и Турция по зимните ни курорти тази година, почти няма. Причина за това, обаче е не само пандемията, съобщиха БНР.  Големият проблем е във визите и тромавата процедура за издаването им. 

Въпросът се повдига за пореден път от туристическия бранш в ски курорта Банско, който полага усилия да привлече гости от руския и турския пазар.

Според Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско, бездействието на държавата по отношение на руските и турските туристи граничи с престъпление към българската индустрия. На обяснения, че визовите ограничения следват логиката на правилата в ЕС, от бранша посочват за пример Гърция, която издава за турските туристи многократна виза за срок от 6 до 12 месеца.

Ако преди ден Кипър обяви, че от април отваря безпрепятствено врати за туристи от Израел, където ваксинирането върви с високи темпове, достъпът на тези туристи в България остава проблемен, защото България не предлага облекчения за влизане в условията на пандемия за ваксинирани гости от чужбина.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).