Властта пак ще може да крие любовници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:21 / 03.07.2015
673
Всички лица, заемащи висши държавни длъжности, ще трябва да декларират доходи и имущество, включително на брачните си партньори и на тези, с които са във фактическо съжителство. 

Те обаче могат да подадат декларация, че не желаят публично да бъдат оповестени както името на човека, с когото живеят, така и имотите му. Този текст в закона възбуди интереса на депутатите и парламента.

Според Радан Кънев уредбата на фактическо съжителство е много сложна. 

"Отказахме да го споменем в Семейния кодекс преди години. То съществува и го има в много закони. Важното е да се декларира и да има публичност на данните", каза лидерът на ДСБ. 

Така той даде заявка, че едва ли ще приеме предложението на Кунева да се крият хората, с които живеят управниците ни. 

От друга страна, Кънев признава, че фактическото съжителство не бива да става публично достояние, по принцип и двамата имат право да запазят тайната на връзката си. Според него тепърва юристите ще нищят казуса, но проблемът произтичал от празнота в семейния закон.

Лицата, заемащи висши държавни длъжности, няма да декларират имуществото и доходите на брачните си половинки при фактическа раздяла, както и в случаите, когато двамата съпрузи не живеят заедно и нямат общо домакинство. 

Досега имаше случаи на глобени депутати, защото не са обявили покупка на съпругата си, с която са разделени от години и не си говорят.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребява...
Двегодишното дете от Враца може да се движи, травмата била изключ...
Стана ясно колко души са загинали при трудови злополуки в Българи...
Тези асансьори вече са опасни и няма части за тях, а техници се к...
Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана яс...
Един от граничните ни пунктове: Изглежда толкова сиво и грозно, с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).