Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внучката, обвинена за убийството на Виолета Донева, излезе от болница
Автор: Екип Varna24.bg 10:39 / 10.02.2023Коментари (0)1812
©
Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена за убийството й, е върната в следствения арест, след като известно време бе в държавната психиатрична клиника в Ловеч. Това каза за "България Днес" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

"В най-скоро време се очаква петорната психиатрична оценка на Ивет Стайкова да бъде готова. Експертизата ще покаже дали обвиняемата за убийството на баба си може да носи наказателна отговорност", каза Петрова. Изготвя се и повторна експертиза на трупа на актрисата, за да се установи дали Виолета е убита по особено мъчителен начин.

По време на престоя си в психото в Ловеч Ивет е подложена на редовни срещи с психиатри и различни специалисти, на чийто плещи лежи оценката на психичното й здраве. Най-важното в случая е да се изясни състоянието на Ивет минути преди убийството и дали е осъзнавала какво извършва. Това ще е ключов фактор, ако Ивет бъде призната за виновна, защото или ще влезе в затвора, или ще бъде приведена в психиатрията в Ловеч за доста дълго време. Престоят й в клиниката за лечение ще зависи от наблюдаващия я лекар, който във времето ще оцени дали се подобрява или не и дали е готова да се върне в обществото.

Към момента поведението на Ивет показва само и единствено неадекватност. Това показа самата внучка пред магистратите в Софийския градски съд в средата на ноември миналата година. Тогава на гледането на мярката й за неотклонение Ивет се подсмихваше, държеше се като невъзпитано дете. Даже се обръщаше към съдията, кикотеше се на съдебната охрана и говореше несвързани неща.

Приятели на Ивет също твърдят, че психическото й състояние не е наред, тъй като по едно време смятала, че Сатаната я преследва. Красивата девойка често не помнела какво говори, а след това се обвинявала и започвала да посяга на себе си и да се извинява, разказват нейни приятели пред "България Днес", пожелали да останат анонимни.

18-годишната Стайкова засега е обвиняема, а тезите за това са две - едната гласи, че до фаталния инцидент се стигнало, след като баба й Виолета Донева отказала да й даде пари за наркотици. Помежду им избухнал скандал, завършил с убийство. Проверява се и друга версия - че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. "Изток", но актрисата не искала, тъй като се притеснявала, че роднините й ще я изпратят в старчески дом.

Припомняме, че трупът на Виолета Донева бе открит на 22 октомври миналата година. Роднини на актрисата не могат да се свържат с нея и решават да се обадят на полицията. Казват им, че близката им не е нито виждана, нито чувана от няколко дни. Тогава полицаите отиват на адреса, разбиват вратата и попадат на безжизненото тяло на 79-годишната жена. Донева е открита в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене. Не след дълго внучката й бе арестувана и заключена в килия.

Очаква се в рамките на няколко седмици да са готови последните две експертизи и разследването окончателно ще приключи. Тогава ще стане ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на Ивет Стайкова.

Опити за самоубийство

"Ивет няколко пъти си режеше вените, но не на сериозно. Режеше се тук и там, болеше я, когато течеше кръв, но казваше, че иска с приятелката си да станат сестри, като си смесят кръвта. За съжаление приятелката й си падаше по мъже, а не по нея по онзи начин. Това много я изнервяше, защото я сваляше, а тя не й обръщаше внимание", сподели пред вестника приятел на Ивет Стайкова.



Още по темата: общо новини по темата: 21
11.12.2023 »
06.12.2023 »
13.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: