Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внук запали къщата на дядо си, роднините му едва се спасили
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 12.09.2016Коментари (0)1114
© Varna24.bg
Окръжна прокуратура-Сливен внесе обвинителен акт и предаде на съд Сенай Мехмедов. Той е обвинен за това, че 30 януари 2016 г., в село Градско, община Сливен запалил къщата на дядо си. Постройката е на стойност 46 900 лв., ведно с прилежащата към нея селскостопанска постройка за отглеждане на животни. Пожарът е представлявал опасност за живота на четири души и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, машини и стоки, на значителна стойност, сред които два леки автомобила марка "Фолксваген Голф" и селскостопански животни.

Сенай Мехмедов е роден на 05.12.1993 г. в Сливен. Той живеел заедно с родителите си в село Бяла Паланка, община Твърдица до края на 2015 г., когато те се разделили. Първоначално Мехмедов заживял с майка си и по-малкия си брат в село Градско, в къщата на бабата на неговата майка. Тази къща се намирала в един двор с къщата на пострадалия, който бил дядо по майчина линия на подсъдимия.

Къщата на дядото на подсъдимия представлявала масивна двуетажна постройка, изградена през 1974 г. На първия етаж живеело семейството на пострадалия, а вторият етаж бил обитаван от семейството на другата му дъщеря. Пострадалият отглеждал животни - овце и крави, като за целта построил селскостопанска пристройка, прилепена към самата къща.

На 30.01.2016 г. Мехмедов бил в дома на свой приятел в село Бяла Паланка, където подсъдимият употребил голямо количество алкохол и решил да запали къщата на дядо си, като по този начин отмъсти на майка си за това, че се е разделила с баща му.

Около 20,00 ч. подсъдимият казал на приятеля си, че ще се отбие до дома си за малко и отишъл до тях, за да вземе бензин и машинно масло, които знаел че баща му държи в пластмасови бутилки от безалкохолни напитки. Взел една бутилка с вместимост 1,5 литра, съдържаща бензин и една туба с вместимост 5 литра, в която имало отработено машинно масло. Поставил ги в найлонова торба, върнал се при своя приятел, след което заедно тръгнали пеш към село Градско, като продължили да пият алкохол. По пътя ги настигнал техен познат с автомобил.

Мехмедов го помолил да ги закара до селото, под предлог че трябвало да вземе свои дрехи от къщата на дядо си.
Когато стигнали до имота на пострадалия, Мехмедов казал на приятелите си да продължат надолу по пътя за с. Бяла Паланка, а той щял да ги настигне по-късно.

Мехмедов стигнал до имота на дядо си, огледал се и видял, че по улицата нямало хора. След като се уверил, че никой не го вижда, подсъдимият решил да извърши намисления палеж, като подпали леснозапалимата слама, а от там огънят да обхване цялата къща. Подсъдимият извадил от торбата бутилката с бензин, полял на две места по сеното - до портата и по средата на купа, и посредством газова запалка, която носел в себе си, го запалил. Веднага след като се разгорил огънят Мехмедов напуснал местопрестъплението, като хукнал да бяга към края на селото по пътя за Бяла Паланка. В ръцете си обвиняемият държал пластмасовата бутилка от бензин и найлоновата торба с тубата, съдържаща машинно масло.

Когато Мехмедов запалил къщата, на втория етаж били цялото семейство на леля му, нейният съпруг и двете й деца, които успели да напуснат горящата къща и да не пострадат. В последствие Мехмедов е задържан.

Окръжен съд - Сливен е насрочил заседанието си за 19.09.2016г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: