Закачиха отрязана свинска глава на минарето на джамия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:27 / 19.06.2015
2317
Джамията "Караджа паша" в Гоце Делчев отново беше осквернена. Отрязана свинска глава е закачена на минарето в първия ден от мюсюлманския празник Рамазан. Провокацията е забелязана в следобедните часове вчера от случайни минувачи.

"Що за толерантност и взаимно уважение е това", коментира районният мюфтия Айдън Мохамед, който публикува и снимки на поруганата джамия в профила си във Фейсбук.

"За пореден път безнаказано в община Гоце Делчев по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се прави опит за нарушаване на етническия мир в Република България", се казва в гневна декларация на Общинския съвет на ДПС в Гоце Делчев и Областния съвет на партията на Лютви Местан.

Документът е изпратен до премиера Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров и до ДАНС, пише struma.bg.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).