Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам.-главният прокурор Пиронева присъства на важна среща в Страсбург
Автор: Екип Varna24.bg 15:33 / 04.10.2022Коментари (0)448
©
Заместник-главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева присъства на 17-ата пленарна среща на Консултативния съвет на европейските прокурори (КСЕП), която се проведе на 3-4 октомври 2022 година в гр. Страсбург, Франция, съобщават от Прокуратурата на Република България.

Основна тема на събитието беше ролята на прокурорите за защита на околната среда. Участниците обсъдиха състоянието и развитието на държавите-членки в областта на наказателноправната рамка и обхвата на престъпленията против околната среда; ролята на административноправната регламентация, свързана със защитата на околната среда; други законови разпоредби и процедури по темата, а така също и свързани с необходимостта от специализация, развитие на международното сътрудничество при такива разследвания и необходимото взаимодействие със специализирани структури, с компетентност в областта на опазването на околната среда.

Заместник главният прокурор Десислава Пиронева взе активно участие в обсъждането, като даде примери от България за казуси, свързани с престъпления против околната среда и как Прокуратурата на Република България работи по тях.

Участниците в 17-ата пленарна среща проведоха дискусия относно настоящата ситуация, отделните аспекти и посланията на обсъжданото становище и предизвикателствата, пред които са изправени прокурорите и прокурорските структури, участващи в КСЕП, както и ключови стратегически приоритети и политики по инициатива на Съвета на Европа.

На редовната среща се представи дейността на КСЕП през изминалата година и бъдещите приоритети и перспективи, избрани бяха президент и вицепрезидент за следващия мандат, както и нови членове на Бюрото. Обсъдени бяха теми за следващи форуми на КСЕП.

Освен представители на държавите с прокурорски структури, участващи в КСЕП, на форума присъстваха и взеха участие чрез видеовръзка и различни експерти от структури и специализирани служби от Европа, от Европейската комисия и други, работещи по темата, сред които и вицепрезидентът на Евроджъст - г-н Бостиян Скрлец.

Консултативният съвет на европейските прокурори е консултативен орган към Комитета на министрите на Съвета на Европа и е създаден с решение на заместник-министрите от 13 юли 2005 г. Ежегодно в него участват прокурори от всички държави членки на Съвета на Европа, като през 2022 г. те са 46. ПРБ участва във всички срещи на Консултативния съвет на европейските прокурори, които се провеждат от 2007 г. насам.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: