Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам.- министърът на културата подаде оставка
Автор: Екип Varna24.bg 19:16 / 16.02.2023Коментари (0)1184
© Уикипедия
Заместник-министърът на културата Борислава Танева подаде оставка. Това съобщи тя в личния си Facebook профил. Танева посочва като основни мотиви за своето оттегляне натрупаната умора от извършването на служебните си дейности като министър и желанието да се съсредоточи в работата си като преподавател в Националната музикална академия.

Целият пост:

За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в МК. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих преди малко.


Истината е, че изключително интензивната работа на два фронта (в МК и в НМА), продължаваща на пресекулки вече втора година ме изтощи крайно и вече не се чувствам толкова ефективна, колкото трябвам и на екипа в МК и на студентите си, на семейството и на себе си.

През целия този период много пъти ми се налагаше да отказвам участия в международни журита, майсторски класове, концерти и други професионални изяви на престижни форуми у нас и в чужбина.

И най-важното! Да, интимно е, но ще го споделя. Знаете, станах баба два пъти през миналата година. Не искам повече да се лишавам от несравнимите с нищо усещания за покой и хармония от пребиваването в съвършения детски свят. Тези мигове са благословени и отлитат безвъзвратно бързо…

Престоят в МК ми взе много, но ми и даде много. Дадено ми беше да създам приятелства, родени в сложни обстоятелства, които удържаха на поривите на най-различни ветрове (понякога неочаквано бурни). Знам, че тези хора ще останат за цял живот в сърцето ми и им благодаря!

Благодаря на министър Минеков, че ме избра до бъда до него в тежки времена и ми даде доверието си. Не го предадох.

Благодаря на хората от екипа ни! Благодаря на колегите от МК!

Освен личните и професионалните мотиви, още по-убедена и спокойна да взема това решение ме прави фактът, че настоящият министър има много сходен на моя "профил“ и гледаме в една посока. Сигурна съм, че ще довърши заложеното и направеното досега.

И не, не съжалявам! Не съжалявам за нито една своя постъпка. Напротив!

Отивам си с вдигната глава и спокойна съвест. Знам, че дадох максимума на който бях способна и мога да отговарям за всяко едно решение, което съм взела. Участвах в много битки, а особено горда съм, че на два пъти изиграх "главна роля“ в тежката битка за спасяването на Държавните културни институти в областта на сценичните изкуства през изключително неблагоприятните ковидни и пост-ковидни времена, в които ми се падна "честта“ да работя. И да, успяхме! Два пъти! И през 2021 и през 2022 година изработеното от нас ПМС, осигури живот на Държавните културни институти и не се стигна до фалити.

Предстоят нови битки за българската култура, за които от сърце искам да пожелая успех на Найден Тодоров в тази му нова роля. Вярвам му! 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: