Зам.-председател на НС: Кирил Петков не е затворил вратата си за превозвачите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:54 / 08.05.2022
836
"Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите. Напротив – той ги е поканил на диалог, но се надявам този път те да изпратят представители, които наистина желаят да чуят какво има да им каже правителството, а не да налагат едностранни условия". Така Мирослав Иванов коментира скандала между представители на превозвачите и министър-председателя.

"Търсим газ от няколко различни места. На първо място ще потекат по-големи количества от азерския газ". Това обяви зам.-председателят на Народното събрание от "Продължаваме Промяната", предава Нова тв.

На въпроса дали цените на горивата у нас ще надскочат 4 лв. за литър, Иванов отговори, че не очаква такава тенденция.

"Цените в България са доста по-ниски от тези в Европейския съюз. Към днешна дата не се очаква увеличение на цените на петрола, поне такова драстично, каквото се чува от някои анализатори – 20-30%. Такова се очаква ако се включим в ембаргото на петрола и петролните продукти, които идват от Русия", уточни зам.-председателят на НС и напомни, че ако ЕС не ни позволи изключение, България ще наложи вето на ембаргото.

"Имаме извънредна ситуация и тя изисква някакво време. Към днешна дата нямаме индикации, че цената на тока ще е по-висока, или че няма да има газ за българските потребители", увери Иванов. Той коментира и въпроса дали управляващата коалиция у нас е стабилна.

"Има непрекъснат диалог на ниво коалиционни партньори. Има диалог и извън Народното събрание, на най-високо политическо ниво, и в самото НС", категоричен беше заместник-председателят на институцията. Той допълни, че "за съжаление, коалицията стана жертва на много непредвидени обстоятелства, които по-ясно показаха разграничителните линии между четирите формации".

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).