Започва София Филм Фест във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:32 / 18.03.2022
832
София Филм Фест започва от днес до 26-ти март във Фестивален и конгресен център в морската столица. Събитието се реализира с подкрепата на Община Варна. 18-те пълнометражни филма са отличени и номинирани на световни форуми като "Берлинале“, "Оскар“, "Кан“, "Венеция“, "Торонто“ и др. 

В програмата на 13-то издание на фестивала зрителите ще могат да се насладят на  новата творба на сръбския режисьор Стефан Арсениевич "Докато мога да вървя“ ("As Far As I Can Walk“), на която бе присъдена голямата награда за най-добър филм "Кристален глобус“ в Карлови Вари 2021. Сред премиери са още копродукциите с България "Мрак“ на Душан Милич и "Как се научих да летя?“ на Радивое Андрич, а в програмата на фестивала са включени още: "Брайтън 4“ на Леван Когуашвили, "Интрегалде“ на Раду Мунтеан, участвалите в конкурса във Венеция "Комарджията“ на Пол Шрейдър, "Спенсър“ на Пабло Ларейн (номинация за Оскар за женска роля), "Не оставяй следи“ на Ян Матушински и много други фестивални изкушения.

Основната цена на билета за прожекциите е 10 лева, а цената за студенти, ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение - 7 лева. При закупуване на 5 и повече билети едновременно, цена на 1 билет – 8 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).