Затворник поиска 50 000 лева заради съжителство с мишки, хлебарки и дървеници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 20.02.2019
1789
Излежаващ 20-годишна присъда в пловдивския затвор иска Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да му плати 50 000 лева обезщетение. Сумата е за причинени неимуществени вреди, а именно минимално жилищно пространство в килията, лоши хигиенни условия, "съжителство" с мишки, хлебарки, дървеници. Това става ясно от решение на Административен съд Пловдив, предаде Plovdiv24.bg. Освен това в килията имало мухъл, олющени стени, липсата на достъп до течаща вода и санитарен възел.

Всичко това е причинило на затворника обида, огорчение, чувство на малоценност и принуда да търпи и върши неща, противни на волята му. В хода на делото е разпитан свидетел, който твърди, че "в приемната има малки мишки, които им се качват по главата, както и че е пълно с хлебарки и дървеници, от които не може да се спи". В крайна сметка лишеният от свобода ще получи 9000 лева обезщетение. Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).