Журналистът Даниела Пехливанова с позиция след посегателството срещу нея

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:18 / 15.11.2020
1472
Журналистът на NOVA Даниела Пехливанова излезе с позиция след посегателството срещу нея и екипа на телевизията на протеста пред БНТ в петък вечерта. Тогава при изпълнение на служебните ѝ задължения Даниела Пехливанова беше ударена с кен, пълен с бира, от участник в протеста.

Позицията й сега е адресирана до майките от "Системата ни убива".

"Уважаеми майки, обръщам се към Вас в качеството си не на журналист от Нова телевизия, а на обикновен гражданин и също майка. С начина, по който се държахте на протеста в петък 13-ти ноември, в моите очи провокирахте умишлено и станахте причина срещу мен да се изсипе не само словесна атака, но и физическа агресия! Освен това – с мегафон крещяхте в лицето ми въпроси, без реално да имате намерение да ме чуете. Ако искахте, щяхте да ми дадете възможност. С маска на лице и без мегафон, едва ли бих надвикала вашия", пише журналистката.

"Привикването на всички присъстващи с коментари от рода на "Вижте я, те няма да ни отразят, само ще изразят присъствие! Вижте я! Елате да я видите!", доведе до нажежаване на ситуацията дотолкова, че да ме нападнат. През това време вашата реакция като майки не беше да опитате да защитите друга такава – продължихте да викате по мегафона и да снимате с телефони.

Уважаема г-жо Вера Иванова, обръщам се и към Вас персонално, защото смея да твърдя, че се познаваме добре. Отразявала съм вашите протести от самото им начало. Взимала съм лично от вас интервюта няколко десетки пъти. Стояла съм до тъмно с Вас пред сградата на социалното министерство. Предпочетохте да го премълчите в петък. Имате къса памет, или не беше удобно?

Вие си знаете отговора!

Пак в лично качество смея да твърдя, че АЗ възпитавам детето си на морал и ценности. Върша си работата професионално и обективно. Помагам на хората, не провокирам да ги нападат. Вие можете ли да кажете същото за себе си? Не търся отговор, вече не ми е важен!", пише още Даниела Пехливанова.

В събота беше сезирана полицията за посегателството срещу нея и екипа на NOVA.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).