Журналистът Найо Тицин: Тази политическа криза е изксутвено създадена от два политически субекта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 13.07.2022
975
Политическата криза е изкуствено създадена, защото няма икономически или политически фактори, които да доведат до разпада на коалицията. Такова мнение изрази журналистът Найо Тицин в студиото на Нова телевизия.

“Тази политическа криза е изксутвено създадена от два политически субекта - ИТН и ГЕРБ, защото няма реални икономически или политически фактори, които да обуславят разпада на коалицията. Не бих се усъмнил в акушерството на президента", каза Тицин. 

Политическата ситуация у нас кометирата още психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, политологът Росен Стоян и бившият депутат Методи Андреев. 

Според Медоти Андреев ако третият проучвателен мандат бъде даден на БСП няма да има правителство, ще има избори. “БСП не са проблем на коалицията - ИТН са проблем. Много е хазартно политически да си вярваш, че хората около Слави и Тошко могат да са други. Те са свързани със задкулисието, обслужват онова борисово време, от което всички искаме да излезем", смята Андреев.

Според Тицин обаче, има възможност мандатът да бъде връчен именно на ИТН. “В момента най-близката парламентарна група до президента е ИТН. Това не би изключило възможността именно на тях да бъде връчен мандата", каза журналистът.

Според Андреев “тук е моментът на  БСП да се докаже като модерна социалдемократическа партия. Сега е моментът тя да се ориентира правилно".

Ако обаче не бъде съставено правителство пред страната ни ще има редица опасности, смятат експертите.

“Едното е да не можем да си изпълним изискванията по Планът за възстановяване, другото е енергийната криза. Трябва всичко възможно да се направи, дори и от служебните правителства, ако те дойдат", категоричен е Методи Андреев. Според него трябва да се подпише договор за втечнен газ със САЩ. “А след това, ако войната в Украйна приключи, при тогава вече диверсифицирана България, да има преговори с “Газпром"", допълни Андреев.

“Още по-голямата опасност е отдалечаването във времето на правосъдната реформа", смята д-р Цветеслава Гълъбова. “Това е базово, за да преборим корупцията, която е в основата на всичките ни беди. Ако ние не преборим корупцията, ще загинем като общество". каза още тя.

“Трябва да следим и събитията в РСМ. Възможни са провокации през Сърбия към Русия", смята политологът Росен Стоянов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (741):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
29.07.2022 Доц. Георги Кючуков във Варна: Цялата процедура по отстраняването на руските дипломати беше крещящ политически акт
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).