Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Знаете ли защо някои шофьори пробиват дупки във вратите на автомобила?
Автор: Екип Varna24.bg 14:03 / 11.05.2023Коментари (0)512
©
Пазарът на употребявани автомобили е доминиращ у нас и това ще е така докато новите автомобили имат такива непоносими цени. Употребяваните автомобили обаче се нуждаят от съвсем различен подход, за който много млади шофьори дори не са чували. Да избереш качествен употребяван автомобил в България не е никак лесна задача. 

Българите обаче се адаптираме към ситуацията: вземаме това, което се предлага и след това се започва: поддръжка, ремонти..., но това е разбираемо. Има обаче и други полезни операции - такива, които на пръв поглед изглеждат много странни, но всъщност са разумни. Например пробиването на дупки във вратите.

Изглежда като пълна глупост, още повече, че вече има достатъчно фабрични дупки. Но ако се замислите, има логика в това: във вратите на старите коли влиза много вода и мръсотия, които  попадат в тях през недобре уплътнените стъкла, пише AutoMedia.bg. Къде обаче се натрупва всичко това? Натрупва се долу в кухината на вратата.

"Фабрично" трябва да има дренажи, но никой никога не ги е разпробивал или чистил. През годините на експлоатация те са задръстени с кал, боядисани няколко пъти и след това и на практика - напълно запушени. И какъв е резултатът? Блато, което смърди, стъклото се изпотява, а корпусният елемент ръждясва.

За да избегнат това, някои собственици на автомобили пробиват нови дупки, предназначени да дадат път на цялото "богатство", натрупано във вратата през годините на вярна служба. Естествено по-добре е, разбира се, вратата да се демонтира, да се разглоби и да се измие обилно под налягане. Това обаче не е лесна, нито бърза операция: който е монтирал врата на колата поне веднъж и я е настроил, знае за какво говорим.

Така че е много по-бързо и по-лесно и със запазване на функционалността е, да пробиете нови дупки и след това внимателно да боядисате краищата на отворите, първо с препарат против корозия и после с боя. Такива дупки се пробиват от долната страна на вратата, където всъщност се намират и запушените фабрични дренажи. Външният вид няма да се влоши, няма да повлияе и на аеродинамиката, но вратата, която не е никак евтина, макар и употребявана, ще живее много по-дълго. А и прозорците в колата ще се потят много по-рядко.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: