Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
За лъжата, повторена сто пъти и за чашата, по която хвърлят камъни "безгрешните"
Автор: Пламена Николова 09:50 / 17.06.2020Коментари (14)10598
Едва ли има народ, който толкова самопогубващо да оплюва всичко хубаво, което има и от което останалите народи далновидно извличат дивиденти, привличат инвеститори и туристи. 

Дали избиването на комплекси може да ни донесе нещо положително, когато вместо да се опитаме да направим нещо добро, предпочитаме да очерним усилията на онези, които се опитват да градят и създават. Или е по-лесно "безгрешните" да хвърлят камъни по чашата, като я представят наполовина празна, вместо да се опитат да допринесат с нещичко, за да я напълнят и да заживеят в хармония със себе си и света около себе си.  

Онези, които най-много критикуват останалите, често в живота си не са постигнали нищо градивно, затова единствената им утеха е тази, че всички са "маскари".

Дали варненци са европейци по дух или острото жило на балканския манталитет ги боцка, та по махленски критикуват всичко? Счупената плочка и дупката на пътя са по-забележими от грейналите цветни алеи, от преасфалтираните и обновени булеварди и площади, от всичко красиво, което прави Варна един от най-привлекателните градове за туристите, които явно имат по-добре зрение от нас за красивото. 

На принципа, че една лъжа, повторена сто пъти, се превръща в истина може да се манипулира с лекота общественото мнение. 

Примерът със замърсяването на варненският залив е показателен. Да, проблем има, тръбата се е скъсала, минало е време, Варненското езеро е било замърсено.

Хронологията на събитията не е повод на този коментар. По-важното е, че месец, след като тази тръба не бълва мръсотия, продължава като развалена грамофонна плоча да се върти информацията за екокатастрофа, за замърсяване в морето, каквото не съществува.  

Наводненията при всеки порой във Варна са другата актуална с днешна дата тема за любителите на критиката. Нима подобни наводнения няма при пороите в други държави, където инфраструктурата е перфектна или поне така се твърди?  

Хайде да погледнем 20 години назад. Да сравним Варна вчера и днес. Колко късогледи и неблагодарни трябва да сме, за да не видим всички ремонтирани булеварди, училища, детски градини, всички нови детски и спортни площадки, всички прекрасни паркове, всички мащабни и не толкова мащабни проекти, всички ремонтирани малки улички и междублокови пространства. 

Кой град в България е реализирал в последните години проект с мащабите на бул. "Левски". Дали е най-скъпото съоръжение или не, има експерти, те да го коментират. Факт е, обаче, че трафикът е разтоварен. Предстои реализирането на още много проекти в тази насока. И ако не сме съпричастни и търпеливи, няма как да се случат добрите неща. 

Няма по-лесно нещо от истината, но истината е субективно понятие. За мнозина тя е повлияна от субективни политически амбиции и намерения.

Когато се възползваме от придобивките на Варна, може би трябва да сме повече благодарни и по-малко съдници. Ако я обичаме, а тя го заслужава!

Лесно се хвърлят камъни, но малко са безгрешните, които имат право на това.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.06.2020 г.
+1
 
 
Ако реализираните проекти бяха обмислени добре, и най-вече изпълнени качествено, ако знаехме, че за всяка авария, ще има отговорни, които ще си понесат последствията и това няма да се повтори (или поне по-рядко), ако не бяхме лъгани толкова много време защото видиш ли не знаели как да ни информират, ако някой говореше в посока, че има решение за справяне с реките по улиците, а не всеки път да ни обясняват, че дъждовете са виновни .... можеше и да няма за какво да критикуваме На мислещите хора, не може да им се замажат очите с лъскави проектчета Превърнахте пристанище Варна буквално в ЛУНАПАРК ????
+2
 
 
Ами да беше написал, кой трябва да е поел /не да поема/ отговорността.....ние знаем, че няма да има виновни?!
Aнонимен
на 17.06.2020 г.
-3
 
 
Според мен, а и според повечето хора, с които съм говорил, включително и кореняци варненци!, масово варненци са едни тарикати на дребно, които чакат лятото да дойде и да излъжат колкото могат повече хора. Вие го знаете и аз го знам. Срещал съм твърде много местни, които не обичат да работят усилено и повечето обожават да дават мнение за всичко. Вече многократно съм чувал, че работата, която давам е добра, но лятото било за почивка и няма да работи конкретния човек, защото щял да си почива. Манталитет на айляци, на които не им се работи. Това прави средностатистическия варненец обикновен мрънкач. Града има ужасно много недостатъци в инфраструктурата, но темпото на подобряване на ситуацията е доста добро. Кмета сигурно се справя с доста "варненски" лобита, за които никой не иска да говори тук, но те няма да изчезнат, който и кмет да дойде. Но това, че варненци си правят живота непоносим с ужасните си мрънкания е факт. Но хората мрънкат, защото масово не са свикнали да изкарват пари с труд. Момчетата, които са в морето издържат този град и добре, че са те. Толкова често пътувам извън Варна и толкова ясно се вижда разликата с Пловдив, с Бургас, с Търново и други градове. Там хората не са по-богати, но са по-приветливи. Проблема на варненци не е булеварда, а варненския манталитет. Ако искате вярвайте, но специалистите по човешки ресурси в София лично са ми казвали, че като видят в СВ, че човека е от Варна и имат едно на ум. Ако нещо в инфраструктурата не ви харесва, а то има толкова много за нехаресване, защото има ужасно много дупки, съберете се, обединете се, намерете главния архитект, който отговаря за това и протестирайте. Сменете го, ако трябва. Човека се казва Виктор Бузев. Той взема решенията за застрояване, за елипсовидни и наклонени кръгови, за кривите улици и тн. Докато не си съберете и да си концентрирате енергията в нещо градивно, било то и смяна на архитекта, няма да стане. Софиянци са активни, затова доста неща им се получават. Скъпи мои, варненци, града ви има природни дадености да е райско място. Имате университети, които са в окаяно състояние повечето, но то е друга тема, имате пристанище, имате всичко, от което се нуждаете. Спрете да мразите, започнете да се поздравявате със съседите си, изметете пред блока. Опитайте се малко поне да помогнете на тоя град и ще видите, че ще започнат да ви се случват нещата. Може един ден даже да се обедините и да си защитите интереса пред разните структури, община, държава и тн.
+6
 
 
Който го е писал това е на мн тежки наркотици или заплата от някъде си......
-5
 
 
Всеки според възможностите си. Някои могат само да плюят докато на други се налага да работят. Като гледам и в коментарите е така. Хора с много свободно време, но без много капацитет за други дейности.
Aнонимен
на 17.06.2020 г.
+5
 
 
Или бъркате града или сте си сбъркали професията.
+5
 
 
Пхахахахха. Пре асфалтиран булевард с кръкпа на 2 рия ден, шахти на неподходящи места, нов асфалт а друса като черен път. Добре е, че правят, но щеше да е по-добре да е и качествено
+5
 
 
Т.е, според Вас да си затваряме очите пред явните простотии и недомислици????? Трафикът не е разтоварен - това е факт. Булевардът е абсолютно дилетантско изпълнение, воглаве кръговите на Стара гара и до ВиК. Новоремонтираният булевард в печално известния с жертвите при наводнението кв.Аспарухово също беше солидно наводнен. Проливни дъждове винаги е имало, не само последните години. Но такива наводнения по улиците на Варна - не. Бъдете обективни, както самите Вие призовавате. Никой не оспорва хубавото, но не очаквайте хората да си мълчат зад явните ендомислици и лошо изпълнени проекти.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: