47% от американчетата вярват, че пържените картофки са от животински произход

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:28 / 15.11.2021
863
40% от децата в САЩ, на възраст между четири и седем години смятат, че хотдогът е с растителен произход. Това става ясно от проучване, проведено сред американски деца.

41% от тях вярват същото за и бекона, а 44% са убедени, че сиренето расте по дърветата. На фона на всичко това, естествено 47% от децата смятат, че пържените картофки са от животински произход.

"Пуканките и бадемите са другите често погрешно определяни храни, които децата смятат за произлезли от животните - 30% от запитаните ги определят така", пояснява екипа на проучването.

Малките са също толкова объркани по отношение на това кои животни стават за ядене и кои - не. 77% от тях определят кравите за неподходяща храна, 73% мислят същото за прасетата, а 65% - за пилетата. Затова пък 1% от децата определя пясъка като годен за ядене.

Изследването, публикувано в Journal of Environmental Psychology, има и друга цел - да събере данни, на база на които да образова населението за ползата от това да се намали консумацията на месо. Става дума не само за здравословните мотиви да наблегнем на растителна диета, но и за намаляване на въглеродния ни отпечатък.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеална...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...
Това растение върши чудеса с кожата – бори бръчките, помага при о...
Любимата напитка на милиони хора ще поскъпне драстично
Кирил Маричков се оттегля от турнето в САЩ - изпитвал нетърпими б...
Рачков издаде какъв е хонорарът на Фънки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).